Alzheimer Café: 'Dilemma’s bij dementie'

2 maart 2020

Tim van Iersel, theoloog en ethicus, zal een toelichting op geven op het onderwerp 'Dilemma's bij dementie'. Dinsdag 10 maart om 19.30 uur. 

Wat moet je doen, als iemand met dementie niet gewassen wil worden, maar het wel hard nodig is? En hoe moet je kijken naar het levenseinde: alle medische middelen die er zijn inzetten, of moet je soms van ophouden weten? Dit zijn voorbeelden van dilemma’s. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we welke dilemma’s bij dementie veel voorkomen. We gaan daarover in gesprek én u ontvangt handvatten om afwegingen te kunnen maken.

Op dinsdag 10 maart om 19.30 uur, geeft Tim van Iersel, theoloog en ethicus, een toelichting op dit onderwerp. Uiteraard is er ook voldoende ruimte om vragen te stellen.

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg 

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

U bent elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) van harte welkom van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.00 uur bij het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg, Florence De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Conny van Dam tel: 06 - 22 44 21 39.

Over dementie

Nederland telt zo’n 280.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej), GGZ Rivierduinen en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)

Bereikbaarheid

Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 4 en 3, 9, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.

Deel dit artikel

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden