print deze pagina

Geriatrische Revalidatiezorg

Na een ziekenhuisopname zijn de alledaagse dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Maar dat kunnen ze wel weer worden. Geriatrische Revalidatiezorg van WZH biedt uitkomst. Na uw ziekenhuisopname kunt u revalideren in WZH Prinsenhof.

Geriatrische Revalidatiezorg is een kortdurende revalidatie wanneer u na een ziekenhuisopname niet direct terug kunt naar uw eigen leefomgeving. U kunt bij WZH revalideren na een beroerte (ook wel CVA genoemd), de longziekte COPD, een trauma of na een operatie aan de knie, heup of schouder. Ook kunt u bij WZH uw balans hervinden bij kanker of hartfalen.

Wanneer u in WZH Prinsenhof komt revalideren, verblijft u op de revalidatieafdeling. Er staat een specialistisch revalidatieteam voor u klaar om samen met u aan de slag te gaan.

Revalidatieprogramma

Het team bestaat uit verschillende behandelaren en zorgmedewerkers die u helpen om weer zelfstandig te functioneren. U krijgt een vaste arts en verzorgende als contactpersoon. Daarnaast werkt u de hele dag door aan uw persoonlijk revalidatieprogramma. Dit programma is gericht op uw mogelijkheden en wensen en houdt rekening met uw beperkingen.

Samenwerking ziekenhuizen

WZH werkt samen met uw ziekenhuis. Uw revalidatie sluit aan op de behandeling die u in het ziekenhuis heeft gekregen. Alle relevante informatie die nodig is voor uw herstel wordt, na uw toestemming, gedeeld.

Terug naar huis

Veel mensen lukt het om na de revalidatie terug naar huis te gaan. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Soms is opname in een woonzorgcentrum noodzakelijk, omdat het niet (meer) mogelijk is om zelfstandig te wonen. Mensen uit uw directe omgeving die u hierbij helpen, worden vanaf het begin bij de revalidatie betrokken. 

Contact en informatie

Wij komen graag bij u langs in het ziekenhuis om de mogelijkheden van Geriatrische Revalidatie bij WZH te bespreken. U kunt zelf contact met ons opnemen of uw contactpersoon in het ziekenhuis vragen een afspraak te maken.

Wilt u meer informatie over de Geriatrische Revalidatiezorg van WZH of een afspraak maken?
Bel onze klantenservice: 070-7561600 of vul het contactformulier in.