WZH Nieuw Berkendael

Burg. Waldeckstraat 80, 2552 TX Den Haag
print deze pagina

Wij vragen u om voor uw bezoek de actuele informatie te raadplegen op onze website of een locatie/afdeling open is. Dit voorkomt teleurstelling wanneer een locatie door een COVID-19 besmetting toch moest sluiten en u voor een dichte deur staat.


WZH Nieuw Berkendael is gespecialiseerd in de zorg voor en begeleiding van mensen met Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH), neurologische aandoeningen en bewustzijnsstoornissen na coma. Bij ons vindt u een plek waar u zichzelf kunt zijn en waar u zich thuis kunt voelen.

In WZH Nieuw Berkendael wonen met name jonge mensen, in de leeftijd van 18 tot 65 jaar. Komt u op jonge leeftijd bij ons wonen, dan is het mogelijk om bij ons te blijven wonen wanneer u ouder bent.

Samen op zoek naar een zinvol bestaan

Niet Aangeboren Hersenletsel (NAH) betekent dat er abrupt of sluipenderwijs een einde gekomen is aan het leven dat u gewend was. Samen met u, uw familie, kinderen en/of de partner zoeken we naar de mogelijkheden om een zinvol bestaan op te bouwen. Daarbij kijken we naar wat nog wel kan. We gaan op zoek naar een nieuwe manier van leven, maar wel een leven dat bij u past.

Een actief leven

Wij vinden het belangrijk dat iedereen die in WZH Nieuw Berkendael woont, een zinvol leven kan leiden. Een persoonlijk dagprogramma is een essentieel onderdeel hiervan. Bij ons wonen betekent dan ook deelname aan een met u opgesteld dagprogramma. Met behulp van een screeningsperiode wordt dit samen met u opgesteld. Dit kan variëren van creatieve tot werkgerelateerde activiteiten.

Naast de zorg en begeleiding van mensen met NAH, is WZH Nieuw Berkendael gespecialiseerd in zorg voor mensen na coma, met niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand. Bij het aanbieden van zorg en begeleiding houden we rekening met de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt.

WZH is samenwerkingspartner in EENnacoma

WZH is onderdeel van het Expertisenetwerk Ernstig Niet-aangeboren hersenletsel. Dit is een netwerk van instellingen die zich bezighouden met de zorg voor mensen met ernstig hersenletsel. Dit samenwerkingsverband, EENnacoma is op 14 oktober 2016 opgericht.