print deze pagina

Zorg bij bewustzijnsstoornissen

WZH is gespecialiseerd in zorg aan mensen na coma, mensen met een niet-responsief waaksyndroom (NWS) en laagbewuste toestand (LBT). WZH Nieuw Berkendael biedt deze mensen high-care zorg, begeleiding en behandelingen. Alles draait hier om het bevorderen van comfort en welbevinden van de deelnemer.

Samen zorgen

Bij onze speciale woonafdeling voor mensen na coma, met een niet-responsief waaksyndroom en laagbewuste toestand, staan uw eigen levensstijl en persoonlijke wensen centraal. Door gesprekken met mantelzorgers te voeren verdiepen we ons in uw leven om de zorg en behandelingen zo goed mogelijk af te stemmen.

Persoonlijke levensstijl

U heeft een eigen appartement dat ingericht kan worden naar uw eigen smaak. Hierdoor voelt de omgeving overzichtelijk en vertrouwd. Het creëren van een thuis met persoonlijke spullen, bekende geuren, kleuren, geluiden en tastervaringen kan een positief effect hebben op het vinden van een evenwicht en comfort.

Een vast team van zorgmedewerkers, vrijwilligers, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, een psycholoog, logopedist, diëtist, geestelijk verzorger en specialist ouderengeneeskunde werken met de mantelzorger samen om tot goede zorg en behandelingen te komen. Voor deze multidisciplinaire aanpak is de arts eindverantwoordelijk.

Het werken met een vast team en de samenwerking met de mantelzorger vergroot de aansluiting bij de persoonlijke levensstijl. Bovendien ondersteunt deze werkwijze de vertrouwensrelatie met u als mantelzorger. U wordt dagelijks geconfronteerd met de kwetsbaarheid van uw dierbare, maar ook met uw eigen kwetsbaarheid. Verschillende emoties wisselen elkaar af, van hoop, rouw en afscheid tot woede, angst en ontkenning.

Complementaire Zorg

Voor mensen met niet-responsief waaksyndroom, laagbewuste toestand en mensen met ernstige fysieke en cognitieve beperkingen biedt het complementair programma uitkomst. Hierbij staan het bevorderen van comfort en welbevinden van de deelnemer centraal. Hierin wordt bijvoorbeeld gebruikgemaakt van klankschalen, etherische oliën, massage, beeld en geluid en Healing Touch.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over zorg bij verlaagd bewustzijn bij WZH?
Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070-7561600 of vul het contactformulier in.