Skip to main content

WZH Bouwt

Blijf op de hoogte van alle verbouwingen bij WZH via WZH Bouwt.
Op deze pagina informeren wij u over lopende projecten van nieuwbouw, verbouw en renovatie.  

Leven in eigen stijl

De missie van WZH is om cliënten en bewoners te ondersteunen hun leven in eigen stijl te leven, zoals zij dat willen. Dat doen we met hoofd, hart en handen. Wij geloven dat iedereen, ongeacht fysieke of geestelijke beperkingen, recht heeft op een goede kwaliteit van leven.

Kwaliteit van gebouwen

Kwaliteit van leven wordt mede beïnvloed door de fysieke omgeving waarin we leven en werken. Ofwel de kwaliteit van de WZH gebouwen, de appartementen voor bewoners en de gemeenschappelijke ruimten, zoals huiskamers en restaurants.

Informatie over bouwprojecten

Op ‘WZH Bouwt’ vindt u informatie over de inspanningen van WZH om een omgeving te creëren waarin de bewoners centraal staan. Een omgeving waarin we vanuit onze kernwaarden 'open, samen en geborgen' optimaal kunnen werken aan een goede levenskwaliteit voor  bewoners en een fijne werkomgeving voor de medewerkers.

Een prettige woonomgeving om te leven in eigen stijl

Wij nemen u graag mee in de investeringen van WZH in een leef- en werkomgeving waarin de cliënten en bewoners zoveel mogelijk kunnen leven zoals zij dat wensen en medewerkers de middelen en motivatie vinden om dat zo goed mogelijk te ondersteunen. Vanuit de overtuiging dat een prettige omgeving bijdraagt aan het welbevinden van mensen en dat dit cliënten en bewoners de ruimte geeft te leven in eigen stijl.

Transformatie WZH Bezuidenhout

Sinds februari 2023 ondergaat WZH Bezuidenhout een ingrijpende transformatie. Het gebouw is aangepast om bewoners met dementie persoonsgerichte zorg te bieden en een omgeving te creëren waarin zij een betekenisvol leven kunnen leiden. Deze transformatie is medio april 2024 afgerond.

De transformatie is geïnspireerd door de WZH-visie op wonen met dementie. Deze visie vormt de basis van de missie om een veilige en beschermde woonomgeving te creëren waar wonen, zorg en welzijn naadloos samenkomen.

In WZH Bezuidenhout wonen bewoners in kleinschalige woongroepen van circa 6 tot 8 bewoners, in een omgeving die hun woon- en leefstijl weerspiegelt.

Veilig, herkenbaar en nabij

Grenzend aan het prachtige Haagse Bos en op slechts 5 minuten lopen van de Theresiastraat wordt WZH Bezuidenhout een plek waar bewoners kleinschaligheid ervaren met een gevoel van veiligheid, herkenbaarheid en nabijheid.

Zoveel mogelijk eigen regie

Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke huiskamer waar bewoners zoveel mogelijk eigen regie en autonomie ervaren. Op de begane grond komt een kooktheater, een gezellige plek voor bewoners, naasten, medewerkers en vrijwilligers. Hier vinden diverse activiteiten plaats, van evenementen tot themadiners en verjaardagsfeestjes.

Het nieuwe wonen voor bewoners met dementie

Bij WZH Bezuidenhout wordt gestreefd naar een woon-, leef- en zorgklimaat dat bewoners met dementie het gevoel van veiligheid, herkenbaarheid en nabijheid geeft. Dit is meer dan een transformatie; het is een toewijding aan een betekenisvol leven voor iedere bewoner.

Contact

Bent u nieuwsgierig geworden of zoekt u nog een plek voor uw dierbare om te wonen? Er zijn regelmatig appartementen beschikbaar. Neem bij interesse contact op met de klantbemiddelaar via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 Before foto's:
  After foto's:          
Gang  Gang
Gang before Gang after
Badkamer Badkamer
badkamer before badkamer after
Koffiecorner Koffiecorner
Koffiecorner before Koffiecorner after
Tuin Tuin
Tuin before Tuin after
Signing Signing
Signing before Signing after
  Huiskamer
  Huiskamer after

 

 

Herontwikkeling WZH Sonneruyter

WZH heeft besloten om de locatie van voormalig woonzorgcentrum Sonneruyter aan de Sonneburghlaan in Voorburg te herontwikkelen.  De locatie is ruim 10 jaar geleden gesloopt en vraagt om een toekomstbestendige invulling die past in de omgeving.

Vergrijzing vraagt om ontwikkeling

De afgelopen jaren heeft WZH, mede omdat er de nodige onduidelijkheid was over de landelijke beleidsontwikkelingen op het gebied van de ouderenzorg, de focus op andere ontwikkelprojecten gehad. Inmiddels is een en ander meer uitgekristalliseerd en is het, gezien de vergrijzing, noodzakelijk om de locatie WZH Sonneruyter te gaan ontwikkelen.

Kansen bij ontwikkelingsopgave

Er zijn veel ontwikkelingen gaande in de zorg, zoals:

  • langer zelfstandig wonen en zorg en ondersteuning thuis
  • scheiden van wonen en zorg
  • formele en informele zorg
  • aandacht voor welzijn en sociale verbinding tussen ouderen en de omgeving
  •  arbeidsmarktproblematiek.

WZH ziet de ontwikkelingsopgave voor de locatie WZH Sonneruyter als een uitgelezen kans om een vernieuwende woonzorgvoorziening te realiseren, waarin het beleid van de landelijke én lokale overheid concreet vorm krijgt.

Onderzoek naar wensen en behoeften

Om goed in te kunnen spelen op de omgeving, heeft WZH de Erasmus Universiteit gevraagd onderzoek te doen naar de behoeften, wensen en vragen bij mensen die in de omgeving van de locatie wonen. Het onderzoek richtte zich daarnaast op de gemeente, de woningcorporaties, welzijn en bedrijvigheid in de omgeving. Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat de omgeving behoefte heeft aan ouderenwoningen, verschillende laagdrempelige zorgvoorzieningen en een bruisende omgeving. Deze uitkomsten worden meegenomen in de verdere planvorming.

Contact

Heeft u vragen over de herontwikkeling van de locatie WZH Sonneruyter? Neem dan contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Nieuwe ontwikkelingen rond het project WZH Sonneruyter delen wij via deze pagina: WZH Bouwt.

WZH Nieuwbouwplan

Nieuwbouwplan op de locatie van voormalige zusterflat naast WZH Prinsenhof

Op dinsdag 9 januari 2024 vond een eerste informatiemoment plaats georganiseerd voor medewerkers en omwonenden van WZH Prinsenhof. 

Het project omvat het realiseren van 88 appartementen en gemeenschappelijke huiskamers op het terrein van WZH Prinsenhof.

Volgens de huidige planning zal de bouw van de 88 appartementen, die worden voorzien van een zit-slaapkamer met eigen sanitair, in de zomer van 2024 van start gaan. De bouw van de nieuwe woonzorglocatie zal naar verwachting ongeveer één jaar in beslag nemen.

In 2010 is de voormalige zusterflat gesloopt waardoor deze locatie vrij is gekomen voor nieuwbouw. Eind december 2023 is de benodigde omgevingsvergunning voor het nieuwbouwplan officieel ingediend bij de gemeente Leidschendam-Voorburg.

Tijdens het informatiemoment kregen aanwezigen de mogelijkheid om de gedetailleerde plannen in te zien, sfeerimpressies van het toekomstige gebouw te bekijken en vragen te stellen over de bouw en mogelijke impact op de directe omgeving. 

Om overlast zoveel mogelijk te minimaliseren, wordt gebruik gemaakt van een prefab en circulair bouwsysteem, waardoor de impact van bouwverkeer en geluid beperkt blijft. Als de nieuwbouw gerealiseerd is, wordt de parkeercapaciteit uitgebreid met circa 41 extra parkeerplaatsen op eigen terrein.
Terrein inrichting copy

Vooraanzicht

hoofdentree

Initiatief nieuwbouw Annahoeve

Dit project omvat zowel de nieuwbouw van een zorggebouw als de herbouw van een monumentale boerderij op hetzelfde perceel in de Gemeente Zoetermeer.

Op dit moment bevindt het plan zich in de oriënterende fase, waarin (intern en externe) deskundigen en betrokkenen om advies wordt gevraagd. Daarnaast zijn gesprekken met de gemeente gestart over de invulling van dit project.

Geïnteresseerd in dit project? Lees hier een interessant artikel dat verscheen in het AD op 4 januari 2024.