Skip to main content

Revalideren na een beroerte

Wanneer u een beroerte heeft gehad, zijn de alledaagse dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Dat kunnen ze wel weer worden. Na een beroerte, ook wel CVA genoemd, biedt Geriatrische Revalidatiezorg van WZH Revalidatie uitkomst.

Na uw ziekenhuisopname kunt u revalideren bij WZH Revalidatie.

Een CVA (Cerebro Vasculair Accident) is een beroerte, een hersenbloeding of een bloedprop in de hersenen. Na een CVA is er vaak links of rechts een verlamming van het lichaam. U kunt spraakproblemen hebben. Soms heeft een beroerte ook invloed op uw gedrag en karakter. WZH Revalidatie leert u omgaan met de gevolgen van een CVA en uw leefstijl hierop aan te passen.

Revalidatieprogramma CVA

WZH Revalidatie biedt verschillende revalidatieprogramma’s gericht op het leven na een CVA:

  • Intensief: binnen 7 weken
    Voor dit traject gelden enkele voorwaarden die bij opname met u besproken worden. Het traject bevat zeven dagen per week training en oefenmomenten (met en zonder begeleiding).

  • Regulier: 8 tot 10 weken
    Ook in dit traject wordt veel van u gevraagd. Uw persoonlijke programma wordt afgestemd op de doelen die u voor ogen heeft.

Als er een medische reden is waardoor het intensieve traject niet binnen zeven weken of het reguliere traject niet binnen tien weken kan worden afgerond, is een verlenging mogelijk.

Samen met u hebben we één doel: een voor u zo prettig mogelijk leven na deze ingrijpende gebeurtenis. Regelmatig bespreekt het multidisciplinaire behandelteam met u de revalidatie en doen we een meting om te kijken hoe uw vooruitgang is. Zo ziet u dat revalideren werkt!

Contact en informatie

Wij komen graag bij u langs in het ziekenhuis om de mogelijkheden van Geriatrische Revalidatiezorg bij WZH Revalidatie te bespreken. U kunt zelf contact met ons opnemen of uw contactpersoon in het ziekenhuis vragen een afspraak te maken.

Wilt u meer informatie over WZH Revalidatie of een afspraak maken? Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in.