Mantelzorg: samen zorgen

De inzet en betrokkenheid van u als mantelzorgers is voor onze cliënten enorm waardevol en dus ook voor ons. Doordat u nauw betrokken blijft in het leven van onze cliënt, uw familielid, vriend of vriendin, zorgen we er samen voor dat deze zich thuis voelt bij WZH.

De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar de weg naar informatie en voorzieningen is soms lastig te vinden.

Informatie en trainingen

Onze website is een bron aan informatie waar u wellicht steun aan kunt hebben. Naast achtergrondinformatie over het ziektebeeld van uw familielid, vriend of vriendin, zoals bijvoorbeeld dementie, vindt u ook WZH trainingen en bijeenkomsten over dit en andere uiteenlopende onderwerpen. Verder beschrijven we interessante websites van bijvoorbeeld belangenorganisaties gericht op u als mantelzorger.

Inhoud geven

De ontwikkelingen in de maatschappij vraagt dat we anders naar mantelzorg kijken; we kunnen niet zonder elkaar! Hoe ziet samen zorgen anno 2015-2016 eruit? Mantelzorgers en zorgprofessionals van de verschillende woonzorgcentra van WZH geven hier samen inhoud aan. Bijvoorbeeld tijdens familieavonden of bijeenkomsten.

Op de 'SOFA'

Ieder woonzorgcentrum van WZH heeft een koffer met kaartspel en een kleurig ‘SOFA-pakket’ (Samenwerken, Ondersteunen, Faciliteren en Afstemmen) om gesprekken over 'SAMEN zorgen' te ondersteunen.

wzh sofa

Neem voor aanvullende informatie contact op met WZH, Leren en Ontwikkelen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Persoonlijk advies

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of persoonlijk advies? In een persoonlijk gesprek kunnen wij op basis van vragen, u informeren, adviseren en praktische oplossingen aanreiken.

WZH Hulplijn Mantelzorg 

WZH biedt Dagactiviteiten- en Ontmoetingscentra, Alzheimercafé, Mantelzorgers ontmoeten Mantelzorgers (MOM) en ondersteuning door de Taskforce Mantelzorg. Meer informatie over de WZH producten en diensten ter ondersteuning van mantelzorgers?

Bel de WZH hulplijn Mantelzorg: 070 - 75 61 600.

 

Onze woonzorgcentra
Inschrijven nieuwsbrief

© WoonZorgcentra Haaglanden