print deze pagina

Mantelzorg: samen zorgen

De inzet en betrokkenheid van u als mantelzorgers is voor onze cliënten enorm waardevol en dus ook voor ons. Doordat u nauw betrokken blijft in het leven van onze cliënt, uw familielid, vriend of vriendin, zorgen we er samen voor dat deze zich thuis voelt bij WZH.

De meeste mantelzorgers vinden het vanzelfsprekend om voor hun naaste te zorgen, maar de weg naar informatie en voorzieningen is soms lastig te vinden.

Informatie en trainingen

Onze website is een bron aan informatie waar u wellicht steun aan kunt hebben. Naast achtergrondinformatie over het ziektebeeld van uw familielid, vriend of vriendin, zoals bijvoorbeeld dementie, vindt u ook WZH trainingen en bijeenkomsten over dit en andere uiteenlopende onderwerpen. Verder beschrijven we interessante websites van bijvoorbeeld belangenorganisaties gericht op u als mantelzorger.

Inhoud geven

De ontwikkelingen in de maatschappij vraagt dat we anders naar mantelzorg kijken; we kunnen niet zonder elkaar! Hoe ziet ‘samen zorgen anno 2015-2016’ eruit? Mantelzorgers en zorgprofessionals van de verschillende woonzorgcentra van WZH geven hier samen inhoud aan. Bijvoorbeeld tijdens familieavonden of bijeenkomsten.

Op de 'SOFA'

Ieder woonzorgcentrum van WZH heeft een koffer met kaartspel en een kleurig ‘SOFA-pakket’ (Samenwerken, Ondersteunen, Faciliteren en Afstemmen) om gesprekken over 'SAMEN zorgen' te ondersteunen.

Neem voor aanvullende informatie contact op met WZH, Leren en Ontwikkelen via lerenenontwikkelen@wzh.nl.

Persoonlijk advies

Heeft u behoefte aan een luisterend oor of persoonlijk advies? In een persoonlijk gesprek kunnen wij op basis van vragen, u informeren, adviseren en praktische oplossingen aanreiken.

Contact en informatie

Wilt u meer informatie over de specialistische zorg van WZH en wat wij voor u kunnen betekenen? Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070-7561600 of vul het contactformulier in.