print deze pagina

Revalideren na een ongeluk

Bent u gevallen en heeft u uw heup gebroken? Of heeft u ander lichamelijk letsel opgelopen? Heeft u een trauma op lichamelijk gebied en ondervindt u problemen met dagelijkse activiteiten of bewegen? Met Geriatrische Revalidatiezorg van WZH leert u omgaan met deze nieuwe situatie.

Geriatrische revalidatiezorg is een kortdurende revalidatie voor ouderen die na een ziekenhuisopname niet direct terug kunnen naar hun eigen leefomgeving. Wanneer u bij WZH komt revalideren verblijft u op de revalidatieafdeling van WZH Prinsenhof.

Revalidatieprogramma Trauma

WZH biedt verschillende revalidatieprogramma’s gericht op het omgaan met het letsel (trauma):

  • Intensief: binnen 7 weken.
    Voor dit traject gelden enkele voorwaarden die bij opname met u besproken worden. Het traject bevat zeven dagen per week training en oefenmomenten (met en zonder begeleiding).
     
  • Regulier: 8 tot 10 weken.
    Ook in dit traject wordt veel van u gevraagd. Uw persoonlijke programma wordt afgestemd op de doelen die u voor ogen heeft.

Als er een medische reden is waardoor het intensieve traject niet binnen zeven weken of het reguliere traject niet binnen tien weken kan worden afgerond, is een verlenging mogelijk.

Samen met u hebben we één doel: een voor u zo prettig mogelijk leven na deze onverwachtse gebeurtenis. Regelmatig bespreekt het multidisciplinaire behandelteam met u de revalidatie en doen we een meting om te kijken hoe uw vooruitgang is. Zo ziet u hoe ver u binnen het revalidatietraject bent.

Contact en informatie

Wij komen graag bij u langs in het ziekenhuis om de mogelijkheden van Geriatrische Revalidatie bij WZH te bespreken. U kunt zelf contact met ons opnemen of uw contactpersoon in het ziekenhuis vragen een afspraak te maken.

Wilt u meer informatie over de Geriatrische Revalidatiezorg van WZH of een afspraak maken? Bel onze klantenservice: 070-7561600 of vul het contactformulier in.