Leeratelier

In de leerateliers komen medewerkers, studenten en docenten uit zorg- en welzijnsector bij elkaar om samen te leren, inspiratie op te doen en kennis te delen op actuele thema’s. Op deze pagina vind je een overzicht van de leerateliers, de verslagen en de producten. De leerateliers worden georganiseerd in samenwerking met:

 

Leeratelier: Betekenisvol contact

Afstemmen op de ander en tegelijk in balans blijven met jezelf

Op 19 mei 2021 organiseerden we het leeratelier: Hoe maak je betekenisvol contact? Chrissy Ketler, kunstzinnig therapeut WZH en Esther Kroon, docent onderzoeker van De Haagse Hogeschool namen deelnemers mee in verschillende oefeningen. Tips en kennis van deelnemers werden gedeeld.

 

Leeratelier: Betekenisvol gesprek

Achterhalen wat betekenisvol is voor de ander in een gesprek

Op 9 juni 2021 organiseerden we een leeratelier waarin deelnemers geïnspireerd werden door een tafelgesprek met Gamze Fidan (Sociaal werker), Aad Onderwater (mantelzorger), Esther Kroon (docent De Haagse Hogeschool en onderzoeker lectoraat Urban Ageing) en Tim van Iersel (dementiedominee). Daarna was er de mogelijkheid om onderling kennis te delen wat belangrijke elementen zijn van betekenisvol gesprek.


 

Leeratelier: Wat is voor ouderen belangrijk?

Werken vanuit wat voor ouderen belangrijk is, is het uitgangspunt van persoonsgerichte zorg

Op 30 juni tijdens het Leeratelier: Wat is voor Haagse Ouderen belangrijk? nam Lector Joost van Hoof de deelnemers mee in het onderzoek van De Haagse Hogeschool, lectoraat Urban Ageing naar seniorvriendelijke stad Den Haag. Bekijk hier de presentatie terug: