print deze pagina

Wetenschappelijk onderzoek

Om samenwerking op gebied van onderzoek goed te begeleiden heeft WZH een Wetenschappelijke onderzoekscommissie (WOC). Deze commissie initieert en beoordeelt onderzoeksinitiatieven en zorgt voor de verspreiding van onderzoeksresultaten binnen WZH.

Samenwerking, zoals met partners binnen het samenwerkingsverband UNC-ZH, heeft deelname aan verschillende interessante onderzoeken opgeleverd. Een aantal van deze onderzoeken hebben betrekking op de kwaliteit van leven bij dementie en dementiezorg:

•    PAIC-studie: onderzoek naar effectiviteit van een observatielijst pijn bij mensen met dementie. Lees meer.
•    Vitamine D: onderzoek naar het effect van UVB-stralingen op psychogeriatrische verpleeghuisbewoners op het welbevinden, in vergelijking met inname van vitamine D. 
•    BEZO studie: onderzoek naar het effect van bouwfysische omgeving interventies, zoals licht- en geluidsaanpassingen, op de gezondheid en welbevinden van kwetsbare ouderen met dementie. Lees meer.
•    Pneumonitor: onderzoek naar een optimale symptoom-verlichtende behandeling voor pneumonie(longontsteking) bij mensen met dementie. Lees meer.

Bent u geïnteresseerd in meer onderzoeken gericht op het verbeteren van de kwaliteit van leven voor mensen met dementie? Neem dan contact op met de Wetenschappelijke Onderzoekscommissie (WOC) van WZH. Of bekijk de website van het LUMC