print deze pagina

Hulp bij het huishouden thuis

Krijgt u huishoudelijke zorg van uw gemeente op basis van uw WLZ-indicatie? Dan is het goed om te weten dat dit per 1 april 2017 verandert. 

Heeft u op basis van u WLZ-indicatie een modulair pakket thuis of overbrugging zorg, dan kunt u aanspraak maken op huishoudelijke hulp thuis.Tot 1 april 2017 regelt de gemeente uw huishoudelijke hulp. Daarna wordt schoonmaken van uw woning geregeld via de Wet langdurige zorg (Wlz). Het zorgkantoor CZ voert deze wet voor u uit. 

Huishoudelijke hulp loopt gewoon door 

U hoeft zich geen zorgen te maken dat u huishoudelijke hulp binnenkort stopt.  Sommige mensen hebben van hun gemeente een brief gekregen waarin stond dat hun huishoudelijke hulp al per 1 januari zou stoppen. Dat is niet het geval. Het zorgkantoor heeft inmiddels met de gemeente afgesproken dat de hulp gewoon doorloopt. Op die manier is er ruim de tijd om alles goed voor u te regelen. 

Wat verandert er concreet? 

Vanaf 1 april kunt u huishoudelijke hulp krijgen via de Wet langdurige zorg. Hieronder vallen onder meer het schoonmaken van uw hal, woonkamer, keuken, slaapkamer, toilet en badkamer. Op basis van uw WLZ-indicatie ontvangt u gemiddeld 2,5 uur per week aan huishoudelijke zorg.  

U ontvangt thuiszorg van WZH, wat moet u nu doen? 

Heeft u een WLZ indicatie en ontvangt u thuiszorg van WZH, dan hoeft u niets te regelen. De zorgregisseur of wijkverpleegkundige neemt contact met u op en gaat de schoonmaak voor u regelen. Het is belangrijk dat u uw wensen aangeeft. Natuurlijk mag u een familielid of een kennis bij het gesprek aanwezig zijn als u dit prettig vindt. 

Wilt u uw huidige hulp houden?

Als u uw huidige hulp wil houden zal WZH kijken naar de mogelijkheden of u uw huidige huishoudelijke hulp kunt blijven behouden. 

Wilt u huishoudelijke hulp aanvragen? 

Als een modulair pakket thuis heeft of overbruggingszorg op basis van een WZL-indicatie hebt, kunt u aanspraak maken op huishoudelijke hulp thuis. In dat geval heeft u een indicatie nodig van het CIZ, voluit het Centrum Indicatiestelling Zorg. Hiervoor kunt u contact opnemen met onze klantenservice of de wijkverpleegkundigen. 

Krijgt u nog geen zorg via de Wlz?

Krijgt u op dit moment géén zorg uit de Wlz maar wilt u wel dat het schoonmaken van uw woning vergoed wordt? Neem u dan contact op met onze klantenservice. 

Wat betekent dit voor uw eigen bijdrage? 

Betaalt u nu een eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp? Als u 1 april geen andere ondersteuning of begeleiding meer van uw gemeente krijgt, vervalt deze eigen bijdrage. Voor zorg uit de Wlz betaalt u een eigen bijdrage als u 18 jaar of ouder bent. Wilt u meer informatie over uw eigen bijdrage? Neem dan contact op met het CAK , telnr.0800-0087.

Axxicom Thuishulp

WZH levert zelf geen huishoudelijke hulp thuis, maar werkt nauw samen met Axxicom. Axxicom Thuishulp is er voor iedereen die zelfstandig wil blijven wonen maar daarbij huishoudelijke ondersteuning nodig heeft.

De aanleiding voor de aanvraag van huishoudelijke hulp thuis kan voor iedereen anders zijn. Het kan voor een korte of juist voor een lange periode zijn. Zware werkzaamheden of juist voor lichte ondersteuning bij het werk in het huishouden. Om die reden levert Axxicom Thuishulp precies de hulp die ú wilt.

Organiseren van het huishouden

De medewerkers van Axxicom Thuishulp helpen u bij het huishouden, of bij het organiseren daarvan. Aan de hand van uw mogelijkheden wordt afgesproken wat u zelf kunt of wilt doen, welke taken de huishoudelijke hulp gaat uitvoeren. Deze afspraken worden met u vast gelegd in een ondersteuning- of zorgplan.

Geen wachtlijsten 

Axxicom Thuishulp zorgt ervoor dat u snel hulp krijgt. Er zijn geen wachtlijsten. Ook krijgt u een 'klikgarantie'. Wanneer het niet klikt met uw thuishulp, wordt iemand anders voorgesteld aan u. Dat wordt dan ook uw vaste thuishulp. Dat is wel zo vertrouwd. 
Kijk voor meer informatie en contactgegevens op de website van Axxicom.