Skip to main content

WZH Personenalarmering

Het is prettig zo lang mogelijk in uw eigen omgeving te wonen. Het kan echter voorkomen dat u hulp nodig heeft in geval van nood. Bijvoorbeeld als u valt of onverwacht medische zorg nodig heeft. Met personenalarmering van WZH kunt u altijd hulp inroepen.

Met één druk op de knop heeft u direct contact met de alarmcentrale. Die regelt dat een familielid, zorgmedewerker, huisarts of ambulance naar u toekomt. De alarmcentrale is 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar. Dat geeft een geruststellend gevoel.

"Als het nodig is, druk ik op de knop van mijn alarmketting en vraag ik om hulp. Deze mogelijkheid geeft mij een veilig en gerustgesteld gevoel."

Woont u in gemeente Den Haag? Dan kunt u WZH Personenalarmering afsluiten wanneer u woonachtig bent in de Garantwoningen van WZH HogeVeld, WZH Leilinde, WZH Carel van den Oever, WZH Zilverlinde of de Garantwoningen aan de Polanenhof naast WZH Waterhof.

Woont u in de gemeente Leidschendam-Voorburg en en heeft u nog geen personenalarmering dan kunt WZH personenalarmering afsluiten.

Woont u in de gemeente Leidschendam-Voorburg en heeft u personenalarmering via WOEJ dan kunt overstappen naar WZH personenalarmering. WOEJ stopt er 1-1-2024 met het aanbieden van personenalarmering. Om deze overstap te maken kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bellen naar 010-2717301 (Bereikbaar maandag t/m vrijdag van 09:00-16:30).

 

Abonnement afsluiten

Als u gebruik wilt maken van alarmopvolging dan kunt u hiervoor een abonnement afsluiten. Zo kunt u 24 uur per dag alarm slaan. U kunt kiezen uit twee pakketten:

Personenalarmering Basis: Hierbij vindt alarmopvolging plaats door de ZorgCentrale en uw familieleden of kennissen (minimaal twee contactpersonen). U kunt meerdere contactpersonen opgeven bij de alarmcentrale. Zij moeten bij voorkeur binnen een half uur bij u kunnen zijn en in het bezit zijn van uw huissleutel. Indien noodzakelijk wordt direct een arts of ambulance ingeschakeld.

Personenalarmering Plus: De ZorgCentrale zorgt voor de alarmopvolging. De professionele zorg wordt geboden door een zorgmedewerker van het alarmteam van WZH. Het alarmteam van WZH dient in het bezit te zijn van uw huissleutel. Indien noodzakelijk wordt ook bij dit abonnement direct een arts of ambulance ingeschakeld.

dezorgcentrale rgb

Eenvoudige bediening

Het alarmeringssysteem bestaat uit een alarmkastje en een hals- of polszender. Hiermee kunt u overal in huis makkelijk in contact komen met de alarmcentrale. Zodra u uw alarmknop indrukt, heeft u contact met de alarmcentrale. De medewerker informeert wat er aan de hand is en regelt op basis van die informatie hulp. Ook wanneer u niet in staat bent te communiceren, komt er hulp naar u toe.

Afspraak en installatie bij u thuis

Na aanmelding voor WZH Personenalarmering, wordt bij u thuis een afspraak gemaakt. Bij het afsluiten van een abonnement, ontvangt u een hals- of polszender, de gebruikshandleiding en uitleg. Tijdens de installatie wordt samen met u een proefmelding gemaakt met de alarmcentrale en worden al uw gegevens gecontroleerd. Wanneer u kiest voor het abonnement ‘Personenalarmering Plus’, wordt u gevraagd een set sleutels van uw woning te overhandigen. Hiermee kan het alarmteam van WZH in geval van alarmering uw woning betreden. Uw alarm is hierna gereed voor gebruik.

Kosten

Aan de installatie van het alarmeringskastje, de hals- of polszender en het door u gekozen abonnement, zijn kosten verbonden. Deze kosten verschillen per gemeente. Sommige zorgverzekeraars vergoeden deze kosten. U kunt bij uw eigen zorgverzekeraar informeren naar de declaratiemogelijkheden.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over WZH Personenalarmering en het aanvragen van een abonnement? Of bent u benieuwd of wij personenalarmering bij u in de wijk leveren? Neem dan contact op met de WZH Klantbemiddeling Centraal via telefoonnummer: 070 - 756 16 00 of vul het contactformulier in. Onze medewerkers geven u graag meer uitleg en beantwoorden uw vragen.