Skip to main content

WZH Bezuidenhout

Garantwoningen Maetstate

De garantwoningen Zomerzorg liggen op geringe afstand van WZH Bezuidenhout.

Bij de garantwoningen Maetstate huurt u een woning en kunt u indien mogelijk een beroep doen op de voorzieningen van WZH Bezuidenhout

De locatie

Het appartementencomplex ligt in de gezellige groene wijk Haagse Hout. De ruime appartementen zijn comfortabel en u woont hier zelfstandig. Wilt u naar het stadscentrum of het strand van Scheveningen, dan is dat mogelijk met het openbaar vervoer.

De woningen bevinden zich aan de 2e Joan Maetsuyckerstraat 259 t/m 339 te Den Haag en aan de 3e Joan Maetsuyckerstraat 264 t/m 320 te Den Haag.

De woningen bevinden zich aan de Bezuidenhoutseweg 152 t/m 218 te Den Haag.

Alle voorzieningen binnen handbereik

Het is prettig wonen in de garantwoningen Maetstate. Het complex beschikt over een mooie, grote binnentuin en er is (enige) gratis parkeergelegenheid. Voor ontspanning en recreatie kunt u gebruikmaken van een gemeenschappelijke ruimte. De actieve bewonerscommissie organiseert allerlei activiteiten voor ontspanning en recreatie. U woont hier zelfstandig en kunt desgewenst gebruikmaken van diensten van WZH in het centrum van WZH Bezuidenhout, zoals het restaurant en bepaalde activiteiten.

De woningen

Maetstate heeft 66 huurwoningen: 34 tweekamerwoningen, 30 driekamerwoningen en 2 vierkamerwoningen met een ruime inpandige berging. De woningen aan de buitengalerij hebben gezellige zitbalkons, waar u kunt genieten van uw eigen 'groene hart'.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type A en type G.

Type A:

Appartement type A

Type G:

Appartement type G

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden.

In Maetstate kunt u gebruikmaken van de volgende services en diensten:

  • Wonen met basisservice: in al onze wooncomplexen zorgen wij voor schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Ook is in Maetstate een huismeester aanwezig.
De kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2022).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent voor alleenstaanden een maximaal bruto verzamelinkomen van € 25.475 en voor tweepersoonshuishoudens € 34.575 (prijspeil 2023). Voor een gering aantal woningen ligt de huurprijs boven de 647,20 en mag het inkomen tussen resp. € 25.475-44.035 of tussen de € 34.575 en de  € 48.625 liggen. Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt eventueel huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen aanbrengen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van Zomerzorg wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070 - 756 16 00.

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.