Garantwoningen Oeverrand II

De garantwoningen van Oeverrand II liggen in de wijk Escamp. Dit is een rustige woonwijk met veel groen.

Winkelcentrum Ambachtsgaarde is een kwartier lopen van uw woning. Met de bus en tram kunt u alle kanten uit, zoals naar het centrum van Den Haag of het strand van Kijkduin. In wooncomplex Oeverrand II woont u boven een praktijk voor fysiotherapie.

De locatie

Het wooncomplex Oeverrand II heeft een windstille binnentuin. Het is er comfortabel wonen. Voorzieningen zoals een kapsalon, pedicure, levensmiddelenwinkel, restaurant, huisarts en fysiotherapie vindt u dichtbij in het aanpalende wooncomplex WZH Carel van den Oever.

Alle voorzieningen binnen handbereik

U woont hier zelfstandig. Uw woning is voorzien van een alarmeringssysteem, eventueel uit te breiden met een halsalarm. In noodsituaties kunt u met één druk op de knop om hulp vragen. U kunt desgewenst gebruikmaken van (thuis)zorg en andere services en diensten van WZH.

De woningen

Oeverrand II bestaat uit 23 tweekamerwoningen, allen voorzien van een zitkamer met open keuken, een slaapkamer, een badkamer met toilet en een inpandige berging. Sommige woningen hebben een Frans balkon. De appartementen liggen aan een binnengalerij.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type A1, type A3 en type B2.

Type A1:

Garantwoning Oeverrand II type A1

Type A3:

Garantwoning Oeverrand II type A3

Type B2:

Garantwoning Oeverrand II type B2

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden./p>

In Oeverrand II kunt u gebruikmaken van services en diensten.

  • Via de servicekosten: in al onze wooncomplexen worden de schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin geregeld.
  • Wonen met extra services: in Oeverrand II bieden we naast de basisservice extra services aan, zoals: personenalarm, een receptie, een restaurant, een activiteitenprogramma, verzorging, verpleging en begeleiding.

Kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2019).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Het bruto verzamelinkomen voor deze woningen mag voor alleenstaanden en voor tweepersoonshuishoudens niet hoger zijn dan € 48.300 (prijspeil 2021). Huurders die voor huurtoeslag in aanmerking willen komen dienen als alleenstaande een inkomen te hebben van maximaal € 23.725 en als tweepersoonshuishoudens maximaal € 32.200. Huurtoeslag kunt u aanvragen bij de Belastingdienst.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bij betalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van Oeverrand II wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070-7561600

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.