Dagactiviteiten

Wilt u andere mensen ontmoeten en samen dingen ondernemen? Of is uw mantelzorger er een dag niet? Kom dan naar het restaurant van WZH Carel van de Oever en doe mee met een activiteit.

Restaurant in Carel van den Oever

De Louis Armstrongzaal in Carel van den Oever is multifunctioneel. De zaal dient als restaurant, café, theater en er vinden regelmatig recreatieve activiteiten plaats, zoals biljarten, kaarten en koersbal. 

Elke dag kunnen bewoners van de locaties en mensen uit de wijk tussen 12.00 en 13.30 uur terecht voor een warme maaltijd. In de ochtend tussen 10.00 en 11.00 uur wordt er koffie, thee of andere versnaperingen geserveerd. Iedere dag serveert WZH een dagmenu. U hoeft hier niet vooraf te reserveren. Heeft u een Ooievaarspas? Dan kunt u deze bij ons gebruiken voor korting op de maaltijden.

Restaurant Carel van den Oever
Schrijnwerkersgaarde 3
2542 TP Den Haag
T 070-767 11 00

Ontmoetingscentrum voor mensen met beginnende dementie

WZH Carel van den Oever biedt een compleet programma aan, zowel voor mensen met beginnende geheugenproblemen als hun mantelzorger(s). Doel is dat u en uw mantelzorger(s) leren omgaan met de gevolgen van de ziekte, zodat u op een prettige manier zo lang mogelijk thuis kunt blijven wonen.

Programma

  • Twee dagen per week biedt het ontmoetingscentrum de deelnemers een gevarieerd programma. Belangrijke onderdelen van het programma zijn sport en beweging onder begeleiding van professionele medewerkers, bewegingstherapie en activiteiten gericht op het behoud van vaardigheden, zoals onder begeleiding boodschappen doen. Daarnaast kunt u onder meer schilderen, tekenen, een spelletje spelen en muziek luisteren.

  • Eén keer per maand is er een avondbijeenkomst (inclusief maaltijd) rond een bepaald thema.

  • Eén keer per maand houdt onze casemanager spreekuur.

  • Mantelzorgers kunnen in het ontmoetingscentrum terecht voor praktische adviezen, begeleiding en lotgenotencontact.

Het ontmoetingscentrum is een samenwerking tussen welzijnsorganisatie MOOI, stichting van mantelzorg PEP, het netwerk dementie van de stichting Transmurale Zorg en WZH.

Het ontmoetingscentrum is geopend op dinsdag en woensdag van 10.00 tot 15.30 uur.
Carel van den Oever 
Schrijnwerkersgaarde 5
2542 TP Den Haag

Heeft u interesse in een dagactiviteit? Neem dan contact op met onze coördinator, via:
T 070-7671196
E gvanseggelen@wzh.nl

Haags Ontmoeten

WZH Carel van den Oever is aangesloten bij Haags Ontmoeten. Haags Ontmoeten verzorgt diverse activiteiten in het ontmoetingscentrum. Het ontmoetingscentrum in Escamp is een plek in de wijk waar mensen samen kunnen komen. Iedereen kan hier vrij binnenlopen. Deelnemende ouderen en hun mantelzorgers hebben er een speciale plek. Zij worden wel ingeschreven en daarmee opgenomen in de gemeenschap van het ontmoetingscentrum. Na de kennismaking kijkt u samen met de begeleider in het ontmoetingscentrum wat voor u passende activiteiten zijn. Dat kan er ‘even uit zijn’ maar ook ‘nieuwe vaardigheden aanleren’.  

Klik hier voor meer informatie over Haags Ontmoeten in WZH Carel van den Oever.