Buurthuis van de Toekomst

Het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld is door de Gemeente Den Haag benoemd tot eerste Buurthuis van de Toekomst in de wijk Wateringse Veld. Stadsdeeldirecteur van stadsdeel Den Haag Escamp, René Baron, reikte op woensdag 16 december het ‘Buurthuis van de Toekomst’-bordje uit.

Een bezoekster van het Ontmoetingscentrum en gastheer Mo van WZH Hoge Veld namen het bordje in ontvangst.  Dit is het 48e Buurthuis van de Toekomst binnen de Gemeente Den Haag. René Baron liet weten: “Het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld is altijd gastvrij en de deuren staan wagenwijd open. Er gebeurt zoveel in het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld, het Ontmoetingscentrum is z’n tijd ver vooruit. Het is geen buurthuis van de toekomst, maar een buurthuis van nu.”

Huidige samenwerkingen

Het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld wordt al lange tijd multifunctioneel ingezet binnen de wijk Wateringse Veld. WZH Hoge Veld werkt met meerdere externe partijen samen. Onder andere de Wandelclub, Koffieclub, Het koor en de Bridgeclub organiseren activiteiten in het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld. Daarom is het Ontmoetingscentrum van  WZH Hoge Veld de eerste ontmoetingsplek die in aanloop naar 2016 tot Buurthuis van de Toekomst is benoemd.

Activiteiten organiseren

Lijkt het u leuk om ook een activiteit bij het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld te organiseren? Dat kan! WZH Hoge Veld wil graag gastlocatie zijn voor activiteiten. Aan het organiseren van activiteiten binnen het Ontmoetingscentrum van WZH Hoge Veld hangen een aantal voorwaarden:

•    Activiteiten kunnen georganiseerd worden tussen 9.00 uur ’s morgens en 17.00 uur ’s middags. Dit heeft te maken met het toezicht op en de kwetsbaarheid van onze cliënten.
•    De externe partijen die al activiteiten bij ons organiseren, doen dit met gesloten beurs. Voorwaarde hiervoor is dat cliënten van WZH Hoge Veld deel mogen nemen aan de activiteiten. We willen hiermee een win-win situatie voor beide partijen creëren. 
•    WZH Hoge Veld stelt verschillende tafels in het Grand café / Ontmoetingscentrum ter beschikking voor activiteiten. Er zijn echter geen kantoorruimtes beschikbaar, met uitzondering van ruimtes die voor taalcursussen gebruikt mogen worden. Wij willen u dan wel graag vragen om bijvoorbeeld mee te helpen met de lunch of om de krant voor te lezen aan onze cliënten.
•    Het Grand café / Ontmoetingscentrum kan o.a. ook gebruikt worden voor bijvoorbeeld spreekuren van burenparticipatie of andere overleggen.

Contact

Wilt u de mogelijkheden bespreken om een activiteit bij ons te organiseren? Neem dan contact op met Sanne Kokke via Skokke@wzh.nl. U kunt ook contact opnemen met het Servicepunt van WZH Hoge Veld via 070-756 2800 en vragen naar Sanne Kokke.