Garantwoningen 't Hout

De garantwoningen ‘t Hout liggen op geringe afstand van WZH Bezuidenhout.

Bij de garantwoningen ‘t Hout huurt u een woning en kunt u indien mogelijk een beroep doen op de voorzieningen van WZH Bezuidenhout.

De locatie

De garantwoningen ’t Hout bevinden zich in de wijk Haagse Hout. Dit is  een gezellige, mooie wijk met veel groen en wandelmogelijkheden. In de Theresiastraat vindt u leuke winkels, een bibliotheek en horecagelegenheden. Met het openbaar vervoer (tram, trein en bus) kunt u alle kanten uit, bijvoorbeeld naar de binnenstad of naar Scheveningen.

Alle voorzieningen binnen handbereik

De garantwoningen 't Hout zijn gebouwd met natuurlijk hout en steen, waardoor de woningen veel sfeer hebben. U kunt gebruikmaken van een gemeenschappelijke ontspanningsruimte, het Praethuys. De actieve bewonerscommissie behartigt de gezamenlijke belangen van alle betrokken bewoners in het wooncomplex.

Daarnaast organiseert de bewonerscommissie voor de bewoners allerlei activiteiten voor ontspanning en recreatie. U woont hier zelfstandig en kunt desgewenst gebruikmaken van diensten van WZH in het centrum van WZH Bezuidenhout, zoals het restaurant en bepaalde activiteiten.

De woningen

’t Hout heeft 41 driekamerwoningen en één tweekamerwoning. De woningen bestaan uit een zitkamer met open keuken, meestal twee slaapkamers, een badkamer met toilet en een ruime inpandige berging. Een aantal woningen heeft naast de voordeur nog een buitenberging, andere hebben een berging op de begane grond. Voor wie geen buitenberging heeft, is er een gemeenschappelijke fietsenstalling.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type C en type F.

Type C:

Garantwoning t Hout type C

Type F:

Garantwoning t Hout type F

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden.

In de garantwoningen 't Hout kunt u gebruikmaken van de volgende services en diensten gebruik maken:

  • Wonen met basisservice: in al onze wooncomplexen zorgen wij voor schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Ook is er in de garantwoningen 't Hout een huismeester aanwezig.

Kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2019).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 23.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 32.200 (prijspeil 2021). Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van 't Hout wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070-7561600

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.