Garantwoningen Maetstate

De garantwoningen Maetstate liggen op geringe afstand van WZH Bezuidenhout.

Bij de garantwoningen Maetstate huurt u een woning en kunt u indien mogelijk een beroep doen op de voorzieningen van WZH Bezuidenhout.

De locatie

Het appartementencomplex ligt in de gezellige groene wijk Haagse Hout. De ruime appartementen zijn comfortabel en u woont hier zelfstandig. Wilt u naar het stadscentrum of het strand van Scheveningen, dan is dat mogelijk met het openbaar vervoer.

Alle voorzieningen binnen handbereik

Het is prettig wonen in de garantwoningen Maetstate. Het complex beschikt over een mooie, grote binnentuin en er is (enige) gratis parkeergelegenheid. Voor ontspanning en recreatie kunt u gebruikmaken van een gemeenschappelijke ruimte. De actieve bewonerscommissie organiseert allerlei activiteiten voor ontspanning en recreatie. U woont hier zelfstandig en kunt desgewenst gebruikmaken van diensten van WZH in het centrum van WZH Bezuidenhout, zoals het restaurant en bepaalde activiteiten.

De woningen

Maetstate heeft 66 huurwoningen: 34 tweekamerwoningen, 30 driekamerwoningen en 2 vierkamerwoningen met een ruime inpandige berging. De woningen aan de buitengalerij hebben gezellige zitbalkons, waar u kunt genieten van uw eigen 'groene hart'.

Hieronder vindt u plattegronden van garantwoningen type A en type G.

Type A:

Garantwoning Maetstate type A

Type G:

Garantwoning Maetstate type G

De woning die u uiteindelijk krijgt aangeboden kan afwijken van de hierboven staande plattegronden.

In Maetstate kunt u gebruikmaken van de volgende services en diensten:

  • Wonen met basisservice: in al onze wooncomplexen zorgen wij voor schoonmaak en onderhoud van de gemeenschappelijke ruimtes en tuin. Ook is in Maetstate een huismeester aanwezig.

Kosten

De kosten voor een garantwoning bedragen tussen de € 500 en € 600 (kale huur). Het voorschot op de servicekosten bedraagt € 70 (per 1 juli 2019).

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent voor alleenstaanden een maximaal bruto verzamelinkomen van € 23.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 32.200 (prijspeil 2021). Voor een gering aantal woningen ligt de huurprijs boven de € 633,25 en mag het inkomen tussen resp. € 23.725 - € 40.024 of tussen de € 32.200 en de € 40.024 liggen. Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt dit aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen aanbrengen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Contact en inschrijven

Als u in één van de garantwoningen van Maetstate wilt komen wonen, heeft u geen indicatie nodig. De minimum leeftijd is 67 jaar. U huurt de woning van WZH. Wilt u meer informatie? Neem dan contact op met de Klantbemiddeling Centraal van WZH via:
Telefoon: 070-7561600

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.