Seniorenwoning huren

In de seniorencomplexen De Meerpaal en de Margrietflat, gelegen aan de Prinses Margrietlaan in Voorburg, woont u zelfstandig met de ondersteuning van onze thuiszorgmedewerkers en gemaksdiensten binnen handbereik. 

U huurt het appartement van woningcorporatie Vidomes en kunt een beroep doen op de thuiszorg en voorzieningen van WZH Het Anker.

De seniorenwoningen zijn ideaal voor ouderen die zelfstandig willen wonen met de zekerheid van thuiszorg. In de seniorenwoningen woont u zelfstandig en veilig met onze zorg en service. U huurt het appartement en betaalt voor uw woonlasten en levensonderhoud.

De Meerpaal

De appartementen in seniorencomplex De Meerpaal zijn gelegen direct naast WZH Het Anker en zijn geschikt voor één tot twee personen. In uw eigen appartement heeft u veel ruimte en privacy. U bereikt WZH Het Anker eenvoudig via een inpandige route. De appartementen hebben een gezellige woonkamer, half open keuken, een badkamer met verhoogd toilet en een ruime slaapkamer. Door de vele inbouwkasten is veel opbergruimte gecreëerd.

Margrietflat

De verschillende typen woningen in de Margrietflat zijn geschikt voor één tot twee personen. Naast de grote woonkamer bevindt zich de half open keuken. De woningen hebben één slaapkamer. De badkamer is voorzien van een verhoogd toilet en antisliptegels. De woning is voorzien van meerdere inbouwkasten. De gezelligheid van woonzorgcentrum WZH Het Anker is op loopafstand.

Zorg aan huis

Het thuiszorgteam van WZH levert thuiszorg in seniorencomplexen De Meerpaal en de Margrietflat. Professionals, zoals verzorgenden en verpleegkundigen, staan voor u klaar om u de helpende hand te bieden op vele terreinen. Wanneer u een woonzorgabonnement afneemt, dan kunt u in geval van nood 24 uur per dag een beroep doen op de personenalarmering.

Gezellig eten in De Brasserie

U kunt dagelijks in de gezellige Brasserie van WZH Het Anker terecht voor een kopje koffie met wat lekkers of een heerlijke maaltijd. Er wordt elke dag live gekookt in de open keuken. We organiseren regelmatig culinaire avonden. Zo kunt u gezellig samen eten en even bijpraten met uw buren. Daarnaast bent u van harte welkom mee te doen aan leuke activiteiten en themamiddagen. De overige diensten van WZH Het Anker zijn ook binnen handbereik, zoals de kapper, de pedicure en de manicure.

Kosten

U huurt een woning tussen de €495,- en €550,- per maand. De servicekosten voor de algemene ruimtes liggen tussen de €60,- en €100,- per maand. U betaalt huur en servicekosten aan de woningcorporatie.

De woningen zijn sociale huurwoningen. Dit betekent dat het bruto verzamelinkomen voor alleenstaanden niet hoger mag zijn dan € 23.725 en voor tweepersoonshuishoudens € 32.200 (prijspeil 2021). Dit zijn de inkomens die in principe voor huurtoeslag in aanmerking komen. U kunt huurtoeslag aanvragen bij de Belastingdienst. De Belastingdienst beslist of u inderdaad in aanmerking komt voor huurtoeslag.

Als u bepaalde aanpassingen wilt doen aan uw woning, bijvoorbeeld beugels of speciale kranen, dan worden deze in veel gevallen vergoed in het kader van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Soms moet u zelf een klein bedrag bijbetalen.

Indicatie voor zorg

Een belangrijke voorwaarde om in aanmerking te komen voor een woning in seniorencompex De Meerpaal en de Margrietflat, is dat u een indicatie voor zorg heeft. Een uitzondering hierop is wanneer uw echtgeno(o)t(e) in WZH Het Anker woont en u om die reden dichtbij uw partner wilt wonen. Daarnaast dient u minimaal 55 jaar te zijn. 

Contact en informatie

Voor meer informatie over de seniorenwoningen in De Meerpaal en de Margietflat neemt u contact op met onze Klantbemiddeling Centraal via 070-7561600.

Wilt u zich inschrijven? Vul dan dit inschrijfformulier in.