print deze pagina

Alzheimer Café

25 jun 2019

Appeltaartconcert in samenwerking met Het Residentieorkest in het Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg

Op dinsdag 2 juli as is er een mooie samenwerking tussen de Stichting Appeltaartconcerten, Alzheimer Nederland en een aantal muzikanten van het Residentie Orkest. Deze avond zal in het teken staan van een muzikale ontmoeting. Appeltaart en klassieke muziek komt naar de bezoekers toe, om ze te raken en te ontroeren. De muzikanten van Het Residentieorkest spelen voor mensen die niet (meer) in staat zijn om naar een concertzaal te gaan.

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. Het concert begint om 19.30 uur. De toegang is gratis. Wij vragen u om u voor deze avond aan te melden, via cvdam@wzh.nl of tel: 0622442139.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

U bent elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) van harte welkom van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.00 uur bij het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg, Florence De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Conny van Dam 0622442139.

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)                  

Bereikbaarheid

Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 3, 4 en 3, 9, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.