print deze pagina

Alzheimer Café

5 apr 2019

“Wat als iemand geen handtekening meer kan zetten?” Dementie brengt verschillende moeilijkheden met zich mee. Tijdens het Alzheimer Café komen deze aan bod. 

Naast veranderingen in de verzorging van iemand met dementie, kunt u ook geconfronteerd worden met juridische en financiële zaken die geregeld moeten worden. Wat is wilsbekwaamheid en wie stelt dit vast? Hoe kan mentorschap of bewindsvoering worden aangevraagd? Wat houden deze termen precies in? Allemaal vragen waar we in dit café antwoord op hopen te geven. Op dinsdag 9 april is Taco Zaan van Sygno, werkzaam in de persoonlijke dienstverlening op gebied van bewindvoering, curatele en mentorschap, onze gast.

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom in woonzorgcentrum De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Leidschendam- Voorburg

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

U bent elke tweede dinsdag van de maand (m.u.v. juli en augustus) van harte welkom van 19.30 uur (deur open om 19.00 uur) tot 21.00 uur bij het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg, Florence De Mantel, Klaverweide 54, 2272 BV Voorburg. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Conny van Dam 0622442139.

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)                  

Bereikbaarheid

Woonzorgcentrum De Mantel is bereikbaar met:
Tram 6 en 2, 3, 4 en 3, 9, Metro E.
De Mantel beschikt over ruime parkeergelegenheid.