print deze pagina

Alzheimer Café

13 mrt 2019

Het zorgen voor een naaste met dementie is zwaar. Welke moeilijkheden zijn er als mantelzorger en hoe kan je goed voor jezelf zorgen? Tijdens het Alzheimer café op woensdag 20 maart staat dit centraal. 

Op deze avond kunt u met lotgenoten ervaringen delen en gaan we in gesprek met  welzijnscoach (Els Beekhuis) en casemanager (Dolinda Nuysink). Geïnteresseerden, mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Escamp

Alzheimer Café Escamp is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Deze editie van het Alzheimer Café vindt plaats in WZH Waterhof, Polanenhof 130, Den Haag. Er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Komt u met het openbaarvervoer neem dan bus 23 (halte Cannenburglaan) of tram 16 (halte Hardenbroekstraat).

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.
Het Alzheimer Café Leidschendam-Voorburg  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Welzijn Oud en Jong (Woej) en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)