Skip to main content

WZH start Pilot Volledig Pakket Thuis

10 november 2022

De druk op de zorg neemt toe. Daarom en omdat steeds meer ouderen zolang mogelijk thuis willen blijven wonen, biedt WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) het Volledig Pakket Thuis (VPT) vanaf oktober aan. Het gaat om een pilot bij de garantwoningen van WZH locatie Carel van den Oever in Den Haag. WZH wil het zorgpakket in de eerste helft van 2023 verder uitbreiden.

Zorg in vertrouwde omgeving

Het Volledig Pakket Thuis (VPT) is een vernieuwende manier van zorg verlenen. Met het VPT ontvangen ouderen met een Wlz-indicatie, die normaal gesproken naar het verpleeghuis zouden verhuizen, het volledige zorgpakket in de vertrouwde omgeving van hun eigen woning. Het zorgpakket kan bestaan uit: verpleging, persoonlijke verzorging, individuele begeleiding, vervoer naar dagbesteding, dagbesteding, verstrekken van eten en drinken, huishoudelijke ondersteuning en logeeropvang.

WZH is gestart met een pilot bij de garantwoningen van WZH Carel van den Oever, dit zijn woningen die ouderen huren waarbij ze zelfstandig blijven wonen, maar wel de voorzieningen van het verpleeghuis tot hun beschikking hebben. In 2023 wil WZH het VPT pakket verder uitbreiden.

Nieuwe manier van goede zorg

De initiatiefnemers van het project zijn WZH en Florence in samenwerking met het Zorgkantoor. WZH is inmiddels gestart. Het doel van het initiatief is om met het VPT te blijven voorzien in de zorgbehoeftes van ouderen in Den Haag, maar dan in de eigen vertrouwde omgeving. Hiermee slaan de zorgorganisaties een nieuwe weg in. De wachtlijsten voor verpleeghuizen lopen op en er moeten nieuwe manieren gevonden worden om goede zorg te blijven leveren. Het VPT is een belangrijke stap richting vernieuwing van het zorgaanbod voor ouderen.

Voor meer informatie over het VPT pakket van WZH en om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden om dit in de toekomst zelf te ontvangen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel