Skip to main content

WoonZorgcentra Haaglanden en Aems starten met optimalisatie externe inhuur zorgprofessionals

11 april 2024

WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) en Aems optimaliseren per 1 mei aanstaande samen de externe inhuur van zorgprofessionals.  

In deze strategische samenwerking neemt Aems, onderdeel van Aethon Groep, als managed service provider de ontzorging van de gehele inhuurketen en het leveranciersmanagement op zich.  De samenwerking past in de visie en missie van beide organisaties om de personeelstekorten in de zorg op te lossen en grip te krijgen op de kosten van inhuur van externen.  

Tekst gaat onder de foto verder.

“Geen enkele zorgorganisatie kan zonder externe inhuur om piek- en verlofmomenten op te vangen of de werkdruk op bepaalde afdelingen te verlagen. Ook WZH niet. Met deze samenwerking blijft WZH wendbaar en het zorgt ervoor dat er snel gereageerd kan worden op veranderingen in de markt en binnen de organisatie”, aldus Guido Lampe, directeur Wonen en Zorg bij WZH. 

Lampe: “Je haalt het beste rendement uit externe inhuur als je het inhuurproces strak managet en de kwaliteit van leveranciers en zzp‘ers uniform is. Compliancy, kwaliteit, rechtmatigheid en doelmatigheid van inhuur staat bij ons hoog op de agenda. Door de samenwerking met Aems kunnen wij ons nu echt richten op onze primaire processen en het verlenen van kwalitatieve zorg en tegelijkertijd erop vertrouwen dat de benodigde externe professionals klaar staan als dat nodig is”. 

“WZH toont daarmee lef en ondernemerschap”, aldus Lennard van Vloten, CEO van Aethon Groep. “Managed Service Providerships komen in de private markt veel vaker voor dan in de zorg. WZH is een van de eerste zorgorganisaties in Nederland die dat op deze manier aanpakt. Die echt werk maakt van het versimpelen en digitaliseren van de inzet van externen. En die voorsprong gaat zich uitbetalen in kostenbesparing op inhuur en kwaliteitsverbetering van de inzet. Het gaat de zorg die WZH levert, die toch al van een hoog niveau is, nog beter maken. Het zijn intense trajecten maar ik ben er trots op dat WZH de stap met Aems zet”. 

Deel dit artikel