Skip to main content

Uitbreiding Volledig Pakket Thuis bij WZH

2 mei 2023

WZH is blij te kunnen aankondigen dat het Volledig Pakket Thuis (VPT) nu ook beschikbaar is voor bewoners van de garantwoningen bij WZH locaties Hoge Veld en Waterhof.

Het VPT is een uitstekend alternatief voor mensen die graag thuis blijven wonen, maar wel behoefte hebben aan intensieve zorg, vergelijkbaar met de zorg die ze in een verpleeghuis zouden ontvangen. Daarnaast biedt het VPT de mogelijkheid om de zorg volledig af te stemmen op de persoonlijke situatie en wensen van de cliënt.

Zorg in vertrouwde omgeving

Het Volledig Pakket Thuis is een ideale oplossing voor mensen die intensieve langdurige zorg nodig hebben, maar graag in hun eigen woning willen blijven wonen en waarde hechten aan hun eigen zelfstandigheid. Het zorgpakket kan bestaan uit: verpleging, persoonlijke verzorging, zorg op momenten waarop deze niet verwacht wordt, individuele begeleiding, vervoer naar dagbesteding, dagbesteding, zorg voor eten en drinken, huishoudelijke ondersteuning en logeeropvang.

Aandacht voor persoonlijke behoeften

De zorg en ondersteuning worden volledig afgestemd op de persoonlijke wensen en behoeften van de cliënt. Bijvoorbeeld door samen de tuin te onderhouden, een bezoek aan het lokale museum te brengen of samen boodschappen te doen. Samen met de cliënt en zijn of haar naasten bekijken we wat nodig is. Door deze keuzes is het duidelijk wat iemand zelf kan blijven doen, waar naasten kunnen ondersteunen en wat het VPT kan overnemen.

Aanbod VPT

Op dit moment wordt het VPT aangeboden in de garantwoningen bij de WZH locaties Carel van den Oever, Waterhof en Hoge Veld. Een garantwoning is een woning die mensen zelf huren en waarbij ze zelfstandig blijven wonen. Binnenkort zal het VPT ook aangeboden worden aan mensen die in de wijk wonen. U komt voor het VPT in aanmerking als u een Wlz-indicatie heeft. Normaal gesproken zou u met een Wlz-indicatie naar een verpleeghuis verhuizen. Met het VPT is dat niet nodig.

Meer informatie

Meer informatie over het VPT vindt u op Volledig Pakket Thuis. Om op de hoogte te blijven van de mogelijkheden om het VPT in de toekomst zelf te ontvangen, kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit artikel