Skip to main content

Roze Maandag bij WZH Sammersbrug

25 juli 2023

Maandag 24 juli was het Roze Maandag. Op deze dag draait het om liefde, diversiteit, acceptatie en inclusiviteit.

Dat houdt voor WZH in, dat iedereen zichzelf kan en mag zijn, ook op het werk. Aanleiding voor bestuursteamlid Nico Slemmer om op WZH Sammersbrug de regenboogvlag te hijsen.

Locatiemanager WZH Sammersbrug Frank de Wolf:

“Elke dag tolerant en open zijn naar elkaar.”

In gesprek met elkaar

Op WZH Sammersbrug werden verschillende activiteiten georganiseerd, om het gesprek over de thema’s van Roze Maandag te stimuleren.‌

  • Medewerkers kregen stellingen voorgelegd om met elkaar in gesprek te gaan.
  • Er is een podcast opgenomen, waarin mensen van verschillende geaardheden en culturen praten over de thema’s. De podcast werd afgespeeld in de huiskamers.
  • Er is een collagewand om zowel medewerkers, bewoners, cliënten als naasten en bezoekers aan te moedigen om er met elkaar over te praten.
  • Er waren kermis activiteiten, als referentie naar de Tilburgse kermis die ook als thema Roze Maandag heeft.
  • Medewerkers gingen in het roze gekleed naar het werk.

Het bericht gaat onder de foto verder. WhatsApp Image 2023 07 24 at 12.19.51

‌Locatiemanager WZH Sammersbrug Frank de Wolf: “Ik voel me verantwoordelijk voor een prettige en veilige omgeving om te wonen en te werken. Daarom ben ik superblij met dit initiatief om aandacht te vragen voor, en activiteiten te organiseren op Roze Maandag. Natuurlijk houdt dat niet op na deze dag. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat bewoners en medewerkers elke dag de vrijheid en de veiligheid ervaren om zichzelf te zijn. Dat begint met tolerantie en openheid naar elkaar.“

Ook op een aantal andere WZH locaties wordt de komende weken de regenboogvlag gehesen en aandacht besteed aan inclusiviteit.

Het was een mooie en belangrijke dag, waarop we met elkaar stilstonden dat iedereen zichzelf kan en mag zijn. Niet alleen op Roze Maandag maar het hele jaar door.

WhatsApp Image 2023 07 24 at 15.47.33

Deel dit artikel