Skip to main content

Relatiebeheerder Vrijwilligers Conny van Dam te gast bij Den Haag FM

18 april 2024

‘Het is voor ons belangrijk dat vrijwilligers zich ook gehoord en gezien voelen.'

Relatiebeheerder Vrijwilligers Conny van Dam was te gast bij Den Haag FM om samen met Gert-Jan Aleman van PEP Den Haag te praten over het belang van vrijwilligers bij WZH.

Het bericht gaat verder onder de foto’s.Relatiebeheerder Vrijwilligers Conny van Dam te gast bij Den Haag FM

Onmisbare rol van vrijwilligers

In totaal zijn er zo’n achthonderd tot duizend vrijwilligers die zich inzetten voor de bewoners van de veertien WZH-locaties. Om de warme zorg met de nadruk op autonomie te kunnen realiseren, is elk van deze vrijwilligers hard nodig. In een ideale wereld ziet Conny voor zich dat elke bewoner een vrijwilliger heeft die voor hem of haar klaarstaat, maar dat is een utopie.

Flexibel vrijwilligerswerk

Conny vertelt over de test om de eis voor een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) weg te laten, met als doel hiermee een extra stap weg te laten en daarmee vrijwilligerswerk laagdrempeliger te maken. De trend van flexibel werken komt ook terug bij vrijwilligerswerk. Daarom is het steeds beter mogelijk om op eigen gekozen momenten langs te komen om te helpen. Bijvoorbeeld als het goed weer is een gezellige wandeling met bewoners te maken.

Vrijwilliger op maat

Om ervoor te zorgen dat iedereen blij is, wordt er hard gewerkt om vrijwilligers te matchen met de juiste activiteiten. Daarom gaat Conny graag een persoonlijk gesprekje aan om te zien waar de vrijwilliger blij van wordt. Bijvoorbeeld wandelen of tekenen. Ook is het mogelijk om, als een vrijwilliger wil helpen maar het werken met bewoners nog spannend vindt, te helpen in de tuin om zo toch een steentje bij te kunnen dragen. Als de vrijwilligers blij zijn met wat ze doen, dan worden de bewoners dat ook.

Vrijwilligerswerk bij WZH

Ben je creatief, houd je van koken, heb je groene vingers of ben je liever in beweging? Wat jouw expertise of hobby ook is, wij zijn blij met jouw hulp! Wil je ook betekenisvol vrijwilligerswerk doen? Bel dan onze Relatiebeheerder Vrijwilligers, Conny van Dam op 06-22442139 voor meer informatie en de mogelijkheden.


Deel dit artikel