Skip to main content

Lancering e-learning ‘De oudere mond gezond’

23 maart 2022

Vandaag heeft Pallavi Moelchand, thuiszorgmedewerker van WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) van Anita Koolwijk, functionaris Gezondheidsbevordering van GGD Haaglanden de e-learning ‘De oudere mond gezond’ ontvangen tijdens een feestelijke bijeenkomst.

De unieke samenwerking tussen beide organisaties heeft gezorgd voor deze e-learning. Deze is speciaal ontwikkeld voor thuiszorgprofessionals. Met deze e-learning onderschrijven beide partijen het belang van preventieve mondzorg bij ouderen.

September 2021 zijn beide organisaties een pilot gestart omdat het belang van goede mondgezondheid bij ouderen vaak onderschat wordt. Voornamelijk ook omdat een slechte mondgezondheid het risico op andere lichamelijke aandoeningen vergroot. Tijdens deze pilot is via een screeningsonderzoek de mondgezondheid van de ouderen in de regio in kaart gebracht. De resultaten van de pilot zijn vertaald in de e-learning, waarbij thuiszorgmedewerkers handvaten worden geboden om in de praktijk mee aan de slag te gaan, zoals filmpjes met poetsinstructies, informatie over de verschillende mondverzorgingsproducten en hoe om te gaan met weerstand van ouderen bij het poetsen.

De lancering van de e-learning vindt plaats tijdens de Haagse Poetsweek. Van 21 t/m 25 maart organiseert de GGD Haaglanden een week waarbij zij aandacht besteden aan het belang van een gezonde mond voor iedereen.

Deel dit artikel