Skip to main content

Koninklijke onderscheiding Evert de Glint voorzitter raad van bestuur WZH

30 maart 2023

Op woensdag 29 maart jl. is Evert de Glint, voorzitter raad van bestuur van WZH, benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Hij ontving deze koninklijke onderscheiding uit handen van locoburgemeester Hester van Buren van de gemeente Amsterdam. Evert reageerde blij verrast.

Evert de Glint is sinds oktober 2004 bestuurder van WZH. Met kennis van zaken, strategisch inzicht en een warm hart voor de (ouderen)zorg heeft hij WZH geleid. Van Buren: “Evert heeft een moreel kompas dat loepzuiver staat afgesteld.” Zijn overtuiging dat kwetsbare mensen op veilige zorg moeten kunnen vertrouwen, heeft onder andere geleid tot meer begrip voor de uitdagingen binnen de sector en een betere positionering van de ouderenzorg.

Het bericht gaat onder de foto verder. 

Koninklijke onderscheiding Evert de Glint voorzitter Raad van Bestuur woonzorgcentra haaglanden 2023

Verbinden met anderen

Collega’s en bestuursleden van andere zorginstellingen kennen Evert als een charismatische en inhoudelijk gedreven bestuurder met visie, daadkracht en oog voor detail. Altijd in verbinding en met respect voor de ander heeft hij resultaten geboekt die steevast het maatschappelijke belang dienen. Deze onderscheiding is dan ook meer dan verdiend!

Koninklijke onderscheiding Evert de Glint

Gezamenlijk optrekken

Evert heeft zich onder andere vanuit een kerngroep van brancheorganisatie ActiZ ingezet voor de diverse vraagstukken van de sector. Toen hij voorzitter was van ZorgScala, de brancheorganisatie voor de VVT-instellingen in de regio Haaglanden, heeft hij de samenwerking in de regio naar een hoger niveau getild. Ook was hij vanuit zijn functie als bestuurder bij werkgeversvereniging ZWconnect een actief aanjager van regionale samenwerking voor een gezonde arbeidsmarkt in zorg en welzijn.

Met de benoeming tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau onderstreept het Koninklijk Huis de waarde van de resultaten die Evert behaald heeft voor zijn organisatie, zijn cliënten en zijn sector. Door zijn broze gezondheid ontvangt hij nu deze onderscheiding. Een kroon op zijn werk, waarmee hij zijn loopbaan dit jaar afsluit.

Deel dit artikel