Skip to main content

Kamperen in de tuin van WZH Prinsenhof

16 augustus 2023

Even weg van huis, nieuwe mensen ontmoeten en nieuwe energie opdoen. Voor veel mensen is dat vakantie. Helaas heeft niet iedereen genoeg geld om van huis weg te gaan.

Om ook gezinnen met minder mogelijkheden de kans te geven te genieten van een paar onbezorgde vakantiedagen, organiseerde het programma Sterk voor Noord een speciale activiteit. Twee gezinnen kampeerden een weekend in de tuin van woonzorgcentrum WZH Prinsenhof.

“Twee gezinnen hebben in juli een korte vakantie gehad in de omheinde tuin van het woonzorgcentrum WZH Prinsenhof”, vertelt Nathalie Batelaan, leefbaarheidsregisseur bij het programma Sterk voor Noord. “De gezinnen, twee moeders met samen zes kinderen, hebben volop genoten. Ook dankzij de welkome ontvangst door de medewerkers van het woonzorgcentrum. Die hebben werkelijk alles uit de kast getrokken om het de kampeerders naar de zin te maken. Hapjes en drankjes, speelgoed voor de kinderen: het stond allemaal klaar bij ontvangst.” Naast de medewerkers van het woonzorgcentrum waren Ercelle Tatem (stichting Chi Ku Cha) en Ernst Schoordijk (SenW) aanwezig om de kampeerders met praktische zaken en activiteiten te ondersteunen.

Tenten

Dankzij de hulp van een collega én scouting De Damherten, kon er een mooie kampeerplaats in de tuin van het woonzorgcentrum worden ingericht. Nathalie: “Na een interne oproep, doneerde een collega van gemeente Leidschendam-Voorburg een tent voor deze kampeervakantie. Samen met haar gezin heeft ze de tent opgezet. Heel blij waren we ook met de grote tent van scouting de Damherten. We kregen de tent te leen en de scouts hebben de tent opgezet. Fantastisch. De kampeerders hadden geen idee wat ze te wachten stond qua accommodatie en waren enorm verrast.”

Het bericht gaat onder de foto verder. WhatsApp Image 2023 08 07 at 15.40.06

Uitstapjes

De gezinnen vierden drie dagen vakantie. De tent stond klaar, de boodschappen waren gehaald en voor een warme maaltijd konden de kampeerders terecht bij het woonzorgecntrum. Natuurlijk horen bij een vakantie ook uitstapjes in de omgeving. SenW was verantwoordelijk voor het activiteitenprogramma. Ernst Schoordijk: “De tweede dag zijn de kampeerders gaan zwemmen in De Fluit. De laatste dag deed een aantal van hen mee aan de OudHollandse spelletjesdag in Leidschendam-Noord. Deze activiteit was onderdeel van de Doe Mee! weken, het programma vol zomeractiviteiten voor iedereen uit de gemeente.”

Hartverwarmend

Niet alleen de kampeerders hebben genoten. Ook bewoners en medewerkers van het woonzorgcentrum waren enthousiast. “Medewerkers lieten weten dat ze de kampeervakantie voor geen goud hadden willen missen. Ze waren blij dat ze die dagen werkten! De tekeningen die de kinderen bij afscheid aan medewerkers gaven, spreken boekdelen. Hartverwarmend!”, vertelt Petra Keizer van WZH Prinsenhof. Ook voor de bewoners was de komst van de kampeerders een welkome afleiding. De kampeerders willen ook graag iets terug doen voor de hartelijke ontvangst door bewoners en medewerkers. Ze komen na de vakantie nog een keer langs voor een praatje of een spelletje met de bewoners.

Nog een keer

Nathalie: “We hebben gezien dat je met beperkte middelen en een beetje hulp een mooie belevenis kunt bieden aan gezinnen die zelf geen middelen hebben. Even eruit, samen spelen, nieuwe mensen ontmoeten. Het is voor iedereen belangrijk en je gunt iedereen dat vakantiegevoel en geluk. We hopen dit volgend jaar nog een keer te doen. En dan wellicht voor meer gezinnen!”

Samenwerking

De mini-vakantie bij woonzorgcentrum Prinsenhof is mogelijk gemaakt door samenwerking tussen en hulp van:
  • Ercelle Tatem, stichting CHI KU CHA
  • Ernst Schoordijk, SenW
  • Nathalie Batelaan, programma Sterk voor Noord
  • Zwembad De Fluit
  • Scouting De Damherten
  • Woonzorgcentrum WZH Prinsenhof

Bron: Voorburgs Dagblad, 2023

Deel dit artikel