Skip to main content

Jeugdvriendinnen worden buurvrouwen op WZH Sammersbrug

6 december 2023

65 jaar lang hebben ze elkaar niet gezien of gesproken. Totdat ze toevallig beiden op WZH Sammersbrug komen wonen.

Kennismaking

Haar vriendin werkte vroeger in de kantoorboekhandel met religieuze artikelen van mevrouw haar moeder. Zo hebben de twee elkaar leren kennen. Het was het begin van een mooie vriendschap.

De tekst gaat verder onder de foto.

vriendinnen vroeger

'Die komt me bekend voor'

Toen, 65 jaar later, hoorde mevrouw ineens de naam van haar jeugdvriendin genoemd worden. ‘Die komt me bekend voor. Dat kan nooit, dacht ik. Het bleek tot mijn grote verbazing echt haar te zijn! Ongelofelijk.’

De vriendschap die de vrouwen vroeger hadden, is weer terug. Ze hebben veel gemeenschappelijke interesses en motiveren elkaar om actief en positief te blijven. Beide dames houden ervan om hun kamer mooi en gezellig te maken. Ook nemen ze samen deel aan de activiteiten die op WZH Sammersbrug plaatsvinden.

‘De activiteiten hier zijn geweldig: van bruidsshows tot stoeldansen, ze doen hier hun best. Echt mijn complimenten aan onze goede activiteitenbegeleiders, verpleegkundigen en woonbegeleiders.’

De vriendinnen delen nu lief en leed met elkaar. Zij zijn het bewijs dat vriendschappen een leven lang kunnen zijn, hoe lang je elkaar ook niet ziet. Een inspirerend verhaal.

vriendinnen nu 2

 

Deel dit artikel