Skip to main content

Feestelijke opening kunstroute WZH Prinsenhof

7 november 2023

De kunstroute op WZH Prinsenhof heeft als doel plezier in bewegen te vergroten en bewoners te stimuleren om een actief en vitaal leven te leiden.

Feestelijke opening

Op 2 november werd de kunstroute op WZH Prinsenhof feestelijk geopend. Bewoners mochten tijdens dit project zichzelf uiten op canvassen met beweging en verf. Onder begeleiding van een bewegingsagoog en beeldend therapeut uitten bewoners hun emoties op het doek. Dit werd onder andere gedaan door te schieten met verfpistolen of verfballonnen kapot te gooien met dartpijlen. Ook werd er met verf en tennisballen geworpen.

Het bericht gaat onder de foto verder. 

De kunstwerken zijn door het gebouw van WZH Prinsenhof gehangen en met een kunstroute kaart worden ze verzameld. Elk kunstwerk heeft een QR-code die gescand kan worden, zodat er een bewegingsoefening getoond wordt om fit te blijven. Routekaarten en iPads voor het scannen zijn af te halen bij het Servicepunt.

Project 'beeldende beweging'

Het doel van het 'beeldende beweging' project en de kunstroute is om het plezier in bewegen te vergroten en bewoners te stimuleren om een actief en vitaal leven te leiden. Ook wordt er benadrukt dat expressie niet altijd met woorden hoeft te gebeuren. Door beweging worden emoties op een zichtbare manier vastgelegd op doek, resulterend in prachtige kunstwerken.

Bent u benieuwd naar de kunstwerken?

Kom langs, u zult versteld staan van de creativiteit en emotie die in elk stuk zijn vastgelegd.

Deel dit artikel