Skip to main content

De Aanschuiftafel in WZH Bezuidenhout

20 februari 2024

Op 5 februari werd voor het eerst de Aanschuiftafel georganiseerd in WZH Bezuidenhout.

Dit initiatief, bedoeld om eenzaamheid tegen te gaan en een plek van verbinding en samenkomst te creëren. Het doel was om mensen te helpen uit hun sociale isolement te komen en hen aan te moedigen weer deel te nemen aan de samenleving. Het gezamenlijke eten diende als de eerste stap in dit proces.

Samenwerking met ROC Mondriaan

Om dit initiatief te ondersteunen, ging WZH Bezuidenhout een samenwerking aan met het ROC Mondriaan, gelegen in de wijk. Studenten Facility Management niveau 4 werkten samen met kok Rob de Korte om een heerlijke driegangenlunch te bereiden voor de bezoekers van de Aanschuiftafel. Op het menu stonden onder andere een heerlijke heldere groentesoep als voorgerecht, een trio van stamppot als hoofdgerecht en griesmeelpudding als nagerecht.

Tekst gaat onder de foto verder.

Succesvolle eerste editie

De eerste editie van de Aanschuiftafel bleek een groot succes te zijn. Het initiatief werd enthousiast ontvangen door de wijkbewoners, wat aantoonde dat er inderdaad behoefte was aan dergelijke activiteiten. De bezoekers genoten van de gezellige middag, waardoor het team van WZH Bezuidenhout al uitkeek naar de volgende editie.

Deel dit artikel