Skip to main content

Burgemeester opent feestweek 60 jaar WZH Schoorwijck

22 maart 2022

WZH Schoorwijck viert zijn verjaardagsfeest samen met bewoners, mantelzorgers, cliënten, medewerkers en vrijwilligers.

Burgemeester opent feestweek 60 jaar WZH Schoorwijck

Op 21 maart hebben Jules Bijl (burgemeester Voorburg-Leidschendam) en Patricia Huijbregts (bestuurder WoonZorgcentra Haaglanden) samen met een van de bewoners (net als in 1961) de feestweek geopend door het hijsen van de vlag. Een week lang Hollandse activiteiten, zoals de liedjesbingo en een spetterend optreden van een bekende Nederlandse artiest.

WZH Schoorwijck viert zijn verjaardagsfeest samen met bewoners, mantelzorgers, cliënten, medewerkers en vrijwilligers. Op 21 maart hebben Jules Bijl (burgemeester Voorburg-Leidschendam) en Patricia Huijbregts (bestuurder WoonZorgcentra Haaglanden) samen met een van de bewoners (net als in 1961) de feestweek geopend door het hijsen van de vlag. Een week lang Hollandse activiteiten, zoals de liedjesbingo en een spetterend optreden van een bekende Nederlandse artiest.

Op 20 oktober 1961 opende ‘Schoorwijck’ voor het eerst zijn deuren. De rooms-katholieke ‘Woningbouwvereniging St. Willibrordus’ had aan het begin van de 20ste eeuw plannen voor de bouw van 44 arbeiderswoningen en twee winkels. In 1956 is het initiatief genomen voor de bouw van het bejaardencentrum ‘Schoorwijck’. De eerste paal van het protestants-christelijk bejaardencentrum ‘Schoorwijck’ is op 12 maart 1960 geslagen aan het ‘Schoorlaantje’.

Verbindende schakel

In de loop der jaren is er veel veranderd in de omgeving en is Schoorwijck verplaatst naar de Zaagmolenstraat. WZH Schoorwijck ligt in het centrum van Leidschendam, met een groene omgeving en de gezellige Damlaan, Sluisjes en houtzaagmolen ‘De Salamander’. Met een actief ontmoetingscentrum is WZH Schoorwijck de verbindende schakel tussen bewoners en wijk.

Hollands feestprogramma

Het feestprogramma heeft het thema ‘Holland’. De bewoners en mantelzorgers kunnen o.a. genieten van spelletjes, liedjesbingo, foto-expositie 60 jaar Schoorwijck. Op donderdag 24 maart wordt een spetterend optreden gegeven door een bekende Nederlandse artiest.

Deel dit artikel