Skip to main content

Bijzondere Samenwerking tussen Stichting KunstVerbind en WZH

20 juni 2024

Twintig leerlingen uit de groepen 7 en 8 van basisschool ‘De Springplank’ en bewoners en bezoekers van de dagbesteding van WZH Carel van den Oever hebben de afgelopen vijf weken gezamenlijk aan een kunstwerk gewerkt.

Elk ouder/kind koppel werkte aan een deel van het kunstwerk, en uiteindelijk zijn alle delen samengevoegd tot één groot kunstwerk. Dit prachtige werk is feestelijk onthuld in WZH Carel van den Oever onder het genot van een hapje en een drankje.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.

Naamloos

Verbindende ervaring

Zowel de ouderen als de leerlingen vonden het een bijzonder en leuk project. Tijdens de bijeenkomst zag je dat er banden ontstonden tussen de ouderen en de jongeren. Wanneer de leerlingen binnenkwamen, gingen ze op zoek naar ‘hun’ oudere. Op hun beurt wachtten de ouderen vol verwachting op ‘hun kind’.

De tekst gaat onder de afbeelding verder.foto 2

Hartverwarmende momenten

Het was hartverwarmend om te zien hoe gezamenlijk aan het kunstwerk werd gewerkt. Bij het afscheid wensten zij elkaar: “dat u gezond blijft en lang mag leven”, “dat we elkaar weer gaan zien” en “ik wens dat je later een goede baan krijgt.”

Toekomstige samenwerkingen

De onthulling markeerde het einde van het project, maar zeker niet het einde van de warme contacten die zijn opgebouwd met ‘De Springplank’. Er is afgesproken om in de toekomst gezamenlijk meerdere activiteiten te ondernemen. Denk aan een les bijwonen door bewoners op school over het verschil tussen vroeger en nu, een generale repetitie van de eindmusical op WZH Carel van den Oever, of een rollator wasstraat verzorgd door de kinderen.

Bewonder het kunstwerk

Het kunstwerk is vanaf medio juli te bewonderen in de hal van locatie WZH Carel van den Oever. Kom gerust langs!

foto copy

 

Deel dit artikel