print deze pagina

WZH Revalidatie

WZH kan u hierbij informeren dat onze afdelingen voor revalidatie zijn opengesteld voor bezoek.

Wij vragen u om voor uw bezoek de actuele informatie te raadplegen op onze website of een locatie/afdeling open is. Dit voorkomt teleurstelling wanneer een locatie door een COVID-19 besmetting toch moest sluiten en u voor een dichte deur staat.


Na een ziekenhuisopname zijn de alledaagse dingen niet meer zo vanzelfsprekend. Maar dat kunnen ze wel weer worden. Geriatrische Revalidatiezorg van WZH biedt uitkomst. Na uw ziekenhuisopname kunt u revalideren bij WZH Revalidatie.

Geriatrische Revalidatiezorg (medisch specialisme dat zich richt op ouderen) is een kortdurende revalidatie wanneer u na een ziekenhuisopname niet direct terug kunt naar uw eigen leefomgeving. U kunt bij WZH revalideren na een beroerte (ook wel CVA genoemd), de longziekte COPD, een trauma of na een operatie aan de knie, heup of schouder. Ook kunt u bij WZH uw balans hervinden bij kanker of hartfalen.

Wanneer u bij WZH Revalidatie komt revalideren, verblijft u op één van onze revalidatieafdelingen. Er staat een specialistisch revalidatieteam voor u klaar om samen met u aan de slag te gaan.

Revalidatieprogramma

Het team bestaat uit verschillende behandelaren en zorgmedewerkers die u helpen om weer zelfstandig te functioneren. U krijgt een vaste arts als contactpersoon. Daarnaast werkt u de hele dag door aan uw persoonlijk revalidatieprogramma. Dit programma is gericht op uw mogelijkheden en wensen en houdt rekening met uw beperkingen.

Samenwerking ziekenhuizen

WZH werkt samen met uw ziekenhuis. Uw revalidatie sluit aan op de behandeling die u in het ziekenhuis heeft gekregen. Alle relevante informatie die nodig is voor uw herstel wordt, na uw toestemming, gedeeld.

Terug naar huis

Veel mensen lukt het om na de revalidatie terug naar huis te gaan. Helaas is dit niet voor iedereen mogelijk. Soms is opname in een woonzorgcentrum noodzakelijk, omdat het niet (meer) mogelijk is om zelfstandig te wonen. Mensen uit uw directe omgeving die u hierbij helpen, worden vanaf het begin bij de revalidatie betrokken. 

Bezoektijden en avondklok

Revalideren is hard werken aan je herstelproces en wordt door revalidanten als zeer intensief ervaren. Het ontvangen van familie, vrienden tijdens de revalidatie kan van onschatbare waarde zijn t.a.v. het herstelproces. We zien echter ook dat revalidanten hun revalidatieproces als zeer intensief ervaren en dat enige dosering tussen activiteit  en rust van groot belang zijn voor het voorspoedig herstel. Het instellen van bezoektijden draagt bij tot het voorkomen van oververmoeid en overprikkeling.

Avondklok

Er wordt een avondklok ingesteld vanaf zaterdag 23 januari 2021 22.00 uur. Het verbod om ’s avonds buiten te zijn, zorgt ervoor dat minder mensen bij elkaar op bezoek gaan en elkaar ontmoeten. De avondklok wordt ingezet om zoveel mogelijk verdere verspreiding te voorkomen. De avondklok wordt ingevoerd van 22.00 tot 4.30 uur.

Als u een familielid of vriend(in) heeft die in WZH Revalidatie is opgenomen, wilt u die natuurlijk graag een bezoekje brengen. U bent uiteraard van harte welkom op de onderstaande aangepaste tijden:

  • Maandag t/m vrijdag van 16.00 tot 17.30 uur en van 18.30 tot 20.00 uur 

  • Zaterdag en zondag van 10.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.00 uur 

Contact en informatie

Wij komen graag bij u langs in het ziekenhuis om de mogelijkheden van Geriatrische Revalidatiezorg bij WZH Revalidatie te bespreken. U kunt zelf contact met ons opnemen of uw contactpersoon in het ziekenhuis vragen een afspraak te maken.

Wilt u meer informatie over WZH Revalidatie of een afspraak maken? Bel onze Klantbemiddeling Centraal: 070-7561600 of vul het contactformulier in.