print deze pagina

Revalideren met COPD

COPD is de medische verzamelnaam voor chronische bronchitis en longemfyseem. Mensen met COPD komen vaak adem tekort. Dit vergt veel energie. Het kan zijn dat u vaak moe bent en weinig spierkracht en uithoudingsvermogen heeft. Geriatrische Revalidatiezorg van WZH biedt uitkomst.

Na een ziekenhuisopname kunt u revalideren op de revalidatieafdeling van WZH Prinsenhof. Tijdens de revalidatie leert u omgaan met uw ziekte en uw eigen ziekteverloop te beïnvloeden.

Revalidatieprogramma COPD

WZH biedt verschillende revalidatieprogramma’s gericht op chronische bronchitis en longemfyseem (COPD):

  • Intensief: binnen 7 weken.
    Voor dit traject gelden enkele voorwaarden die bij opname met u besproken worden. Het traject bevat zeven dagen per week training en oefenmomenten (met en zonder begeleiding).
     
  • Regulier: 8 tot 10 weken.
    Ook in dit traject wordt veel van u gevraagd. Uw persoonlijke programma wordt afgestemd op de doelen die u voor ogen heeft.

Als er een medische reden is waardoor het intensieve traject niet binnen zeven weken of het reguliere traject niet binnen tien weken kan worden afgerond, is een verlenging mogelijk.

Samen met u hebben we één doel: een voor u prettiger leven met COPD. Regelmatig bespreekt het multidisciplinaire behandelteam met u de revalidatie en doen we een meting om te kijken hoe uw vooruitgang is. Zo ziet u dat revalideren werkt!

Contact en informatie

Wij komen graag bij u langs in het ziekenhuis om de mogelijkheden van Geriatrische Revalidatie bij WZH te bespreken. U kunt zelf contact met ons opnemen of uw contactpersoon in het ziekenhuis vragen een afspraak te maken.

Wilt u meer informatie over de Geriatrische Revalidatiezorg van WZH of een afspraak maken?
Bel onze klantenservice: 070-7561600 of vul het contactformulier in.