Skip to main content

Van advocate tot HBO Verpleegkundige

Vandaag krijg ik mijn diploma!”, vertelt Ruslana met een grote glimlach op haar gezicht. Ze straalt.

Ruslana is een collega met zoveel passie voor de ouderenzorg dat je niet anders kan dan vrolijk van haar worden. Ze heeft een mooi verhaal. Geboren en getogen in Oekraïne. Op verzoek van haar ouders heeft ze Rechtswetenschappen gestudeerd, ondanks dat ze als tiener al graag de zorg in wilde. Als uitwisselingsstudente heeft ze haar rechtenstudie voortgezet in Utrecht en hier ook haar huidige man leren kennen. Na enkele jaren als succesvolle advocate terug in Oekraïne zijn ze na de geboorte van haar dochter in Nederland komen wonen.

Door de geleerde kookkunsten van haar oma en de taalbarrière werkte ze tijdelijk als sous-chef maar de zorg bleef lonken. Ze heeft contact gezocht met WZH en via de afdeling Leren & Ontwikkelen heeft zij de HBO-V opleiding aan De Haagse Hogeschool gevolgd. Gedreven als Ruslana is, heeft ze dat in drie jaar afgerond en kan zij nu als gediplomeerde HBO Verpleegkundige aan de slag.

Ruslana

WZH is voor haar dé plek om te werken. “WZH past bij mij en mijn visie op zorg. De bewoners staan centraal en eigen regie voorop en dat vind ik erg belangrijk”, verteld Ruslana. “Als medewerker mag je bij WZH meepraten over beleid en kwaliteit van zorg. Je wordt gehoord op elk niveau. Daarnaast zijn er volop mogelijkheden om je te ontwikkelen en door te groeien naar bijvoorbeeld locatieverpleegkundige of teamleider. Ik ga ook meedoen aan projecten als Integrale Zorg en wil graag meedenken in de VAR”.

Aan ambities geen gebrek. Ruslana is een collega met passie voor de ouderenzorg. Ze straalt!
Van harte gefeliciteerd met je diploma en we hopen dat je nog jaren bij ons blijft.

Wil je ook bij ons komen werken? Bekijken dan onze vacatures op de vacaturepagina.