Skip to main content

Ik ben gemaakt voor de zorg

In 2017 is Ranuka bij WZH komen werken. Via de gemeente Den Haag is zij met behulp van het project “STIP-banen” bij WZH binnengekomen. Ze was voorheen werkzaam in de verzekeringsbranche en had eigenlijk geen affiniteit met de zorg.

De eerste periode was erg wennen voor Ranuka. Ze is gestart in een ondersteunde functie en hield zich bezig met de inzet van de vrijwilligers bij WZH. Haar kantoor zat precies tegenover de crisisafdeling. Hier heeft zij de zorg echt leren kennen.

Toen in 2020, als gevolgd van corona, alle vrijwilligersactiviteiten gestopt werden, namen haar werkzaamheden af en is Ranuka gaan helpen op locatie WZH Schoorwijck bij de afdeling Eten & Drinken. Zie hielp mee met het rondbrengen van het ontbijt, lunch en het avondeten.

“Vanaf het moment dat ik hier kwam, voelde ik dat ik hier thuis hoorde. Een kantoorbaan past gewoon niet bij mij. Ik moet onder de mensen zijn. Ik had het zelf eerst niet door, maar ik ben gemaakt voor de zorg!”

Ranuka

Inmiddels heeft Ranuka een vaste functie als Woonbegeleider op WZH Schoorwijck en helpt zij de bewoners onder andere bij de verschillende activiteiten die georganiseerd worden en bij het eten en drinken. “Het is zulk dankbaar werk, ik kan echt wat voor de mensen betekenen en er voor hun zijn en dat maakt mijn werk heel leuk. Ik ga iedere dag met een voldaan gevoel naar huis!“

Wil je ook komen werken bij WZH? Bekijk dan eens onze vacatures op de vacaturepagina.