print deze pagina

Huiskamerbegeleider worden?

WoonZorgcentra Haaglanden is overweldigd door het aantal reacties voor de functie van Huiskamerbegeleider. We bedanken iedereen hartelijk voor het enthousiasme en de getoonde interesse!

We zijn heel blij met alle nieuwe huiskamerbegeleiders en we zijn ze nog volop aan het inwerken. Je kunt je daarom op dit moment niet meer aanmelden voor de inloopbijeenkomsten en de talentpool.

We verwachten in het najaar van dit jaar een nieuwe wervingsronde te starten. Houdt onze site daarom goed in de gaten.

Functieprofiel Huiskamerbegeleider

Heb jij het in je om rust, gezelligheid, persoonlijke aandacht en veiligheid te bieden aan mensen met dementie? Maak je met plezier een maaltijd klaar voor anderen en houd je het graag opgeruimd en schoon? Dan ben jij wellicht onze nieuwe Huiskamerbegeleider!

JIJ brengt rust, gezelligheid, persoonlijke aandacht en veiligheid in de huiskamers waar oudere bewoners met dementie verblijven. Met kalmte en geduld maak je contact met bewoners en weet je om te gaan met hun gedrag. Je ondersteunt bij activiteiten, zorgt voor een opgeruimde huiskamer, voert lichte schoonmaakwerkzaamheden uit, verzorgt de maaltijden en betrekt bewoners hierbij waar mogelijk. In de huiskamer ben je het aanspreekpunt voor bezoekers en vrijwilligers. Samen met andere WZH medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers vorm je het team rond de bewoners.

WIJ zorgen dagelijks met hart, hoofd en handen voor bewoners, vanuit onze kernwaarden ‘open’, ‘samen’ en ‘geborgen’. Dit doen wij o.a. vanuit 12 woonzorgcentra in de regio Haaglanden. De huiskamerbegeleiders worden ingezet op de locaties waar mensen met dementie wonen: WZH Hoge Veld (Den Haag), WZH Sammersbrug (Den Haag), WZH De Strijp (Den Haag), WZH Waterhof (Den Haag), WZH Transvaal (Den Haag), WZH Rustoord (Leidschenveen), WZH Leilinde (Leidschenveen), WZH Oosterheem (Zoetermeer) en WZH Prinsenhof (Leidschendam).

SAMEN kijken we welke WZH locatie het beste bij jou past. Salaris conform FWG 15 CAO VVT (max. € 2.049,- bruto bij 36 uur). Bij gebleken geschiktheid krijg je een dienstverband voor bepaalde tijd met uitzicht op een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het betreft een functie voor 12 tot 32 uur per week.*
*Om in aanmerking te komen voor deze functie, moet je 18 jaar of ouder zijn.

Nieuwe functie

De Huiskamerbegeleider is er om nabijheid, persoonlijke aandacht en toezicht te bieden aan bewoners en de huiselijke sfeer in de huiskamers te bevorderen. De komst van de Huiskamerbegeleiders op de huiskamers maakt het mogelijk dat ook andere zorgprofessionals rond de bewoner meer ruimte hebben voor persoonlijke aandacht en zorg. Huiskamerbegeleiders vormen samen met andere WZH medewerkers, vrijwilligers en mantelzorgers het (zorg)team rondom bewoners.

Voor de inzet van tenminste 200 Huiskamerbegeleiders worden de extra gelden die het Kabinet ter beschikking heeft gesteld aangewend.