print deze pagina

WZH winnaar creatiewedstrijd Huygens festival

13 sep 2021

Dankzij de creativiteit van de bewoners en medewerkers van de locaties WZH Prinsenhof, WZH Schoorwijck, WZH Het Anker en WZH Vliethof zijn wij uitgeroepen tot winnaar van de creatiewedstrijd van het Huygens Festival.

Het Huygens Festival is hét klassieke muziekfestival van Leidschendam-Voorburg en vindt plaats in het tweede weekend van september. Drie dagen lang zijn er verschillende optredens van solisten en gezelschappen, zowel professioneel, amateur als jeugd in het Huygenskwartier Voorburg. Meer informatie over het Huygens Festival is te vinden op de website: www.huygensfestival.nl

‘Het Aquarium’ van Camille Saint Saëns

Precies honderd jaar geleden overleed de Franse componist Camille Saint Saëns. Eén van zijn bekendste werken is het ‘Carnaval van de Dieren’. De creatiewedstrijd, onderdeel van het Huygens Festival, heeft daarom het thema ‘Het Aquarium’ uit het ‘Carnaval van de Dieren’.

De locaties WZH Vliethof, WZH Het Anker, WZH Prinsenhof en WZH Schoorwijck nemen samen deel aan de wedstrijd. De bewoners en medewerkers van deze locaties laten creatieve talenten zien in een korte film met als thema 'Het Aquarium'.

Deze muziek brengt ons in een andere wereld, een wereld van water, van kleur en beweging waar van alles schittert en waar van alles opgediept kan worden.

Het thema van deze wondere wereld hebben we verbonden aan de thema’s  ‘zien, werkelijkheid en waarheid’ die door Huygens werden onderzocht in onder meer enkele gedichten over dromen.

In de film komen de muziek en de droomwereld bij elkaar door verbeelding: De mogelijkheden door verbinding te maken met een innerlijke werkelijkheid of droomwereld, tot nieuwe inzichten en ervaringen te komen. Je kunt als mens iets opdiepen in jezelf dat verborgen lag, maar dat van wezenlijke waarde blijkt te zijn.

In de film volgen wij mensen die zich laten onderdompelen in een droombeleving vol levendigheid en worden er krachten vrijgemaakt die aanzetten tot kleur, muziek, beweging en zingeving. Deze krachten nemen de hoofdpersonen uit de droomwereld mee het dagelijkse leven in en laten een licht schijnen op een nieuwe werkelijkheid.

Vrijdag 10 september heeft de prijsuitreiking plaatsgevonden. Trots kunnen wij melden dat WZH als winnaar is uitgeroepen van de creatiewedstrijd.

Bekijk hier onze inzending.