print deze pagina

Vermiste bewoner WZH Nieuw Berkendael terecht

6 feb 2019

In diverse media wordt uitgebreid aandacht geschonken aan het feit dat een bewoner van WZH Nieuw Berkendael vermist was en vervolgens is teruggevonden in een (algemeen) toilet op de begane grond. 

Iedereen is erg geschrokken van het incident, maar zeker ook zeer opgelucht dat de bewoner terug is gevonden in naar omstandigheden goede gezondheid.

Op het moment dat de vermissing werd geconstateerd zijn we een zoekactie opgestart. Eerst binnen de locatie en vervolgens, in samenwerking met de familie en de politie, buiten de locatie. Wij waren in de veronderstelling dat de bewoner naar buiten was gegaan, zoals wel vaker gebeurde en in overleg met familie ook afgesproken is. De bewoner bleek achteraf niet buiten te zijn. Wij zijn sinds de vermissing in contact met de familie van de bewoner. Samen bespreken wij de wijze waarop we de zorg voor hem goed kunnen vervolgen en op welke wijze we het vertrouwen kunnen herstellen. 

We trekken ons dit heel erg aan. Ondanks het feit dat de protocollen zijn gevolgd, is deze bewoner niet binnen korte tijd gevonden. Deze situatie is buitengewoon treurig voor de bewoner en zijn familie, en ook voor de betrokken medewerkers die graag en met een warm hart voor de bewoners zorgen. Natuurlijk zoeken we uit hoe dit heeft kunnen gebeuren en hoe we hiervan kunnen leren.