print deze pagina

NLdoet levert glimlach op

12 mrt 2018

Ook dit jaar kreeg WZH weer hulp van tientallen vrijwilligers van NLdoet. De vrijwilligers hebben zich op vrijdag 9 en zaterdag 10 maart onder meer ingezet voor de bewoners.

Zo werden de tuinen lenteklaar gemaakt, kwam Den Haag Fm op bezoek, werden er diverse activiteiten met cliënten ondernomen en de rolstoelen en rollators kregen een flinke schoonmaakbeurt.

Leve de lente

Na de bittere kou van de afgelopen weken, gluurt de lente gelukkig weer om de hoek. Om de lente te vieren zijn bij verschillende WZH woonzorgcentra de tuinen lente klaar gemaakt. Terrassen zijn schoongemaakt, bloembakken zijn voorzien van verse bloembollen en de dierenverblijven hebben een opknap beurt gekregen. 

Den Haag FM op bezoek

WZH Nieuw Berkendael kreeg op vrijdag 9 maart bezoek van Den Haag FM. Zij maakten een live verslag van alle activiteiten die daar plaats hielden. De activiteiten werden georganiseerd door stagiair Nadine. Cliënten konden onder meer sjoelen, blikgooien en deelnemen aan een gezellige speurtocht met quiz. Zo werd er ook nog van het heerlijke weer genoten. Het gehele fragment is terug te luisteren via http://bit.ly/2Iewcv5 vanaf 52:18 min.

Actief

Weer of geen weer, een wandelingetje en wat persoonlijke aandacht  vinden veel cliënten fijn. Leerlingen van The International School of The Hague namen cliënten mee voor een wandeling in de buitenlucht. In een andere WZH locatie konden cliënten en vrijwilligers mee doen aan een speciale beweegactiviteit onder leiding van de beweegagoog.   

Ontspanning

Uiteraard was er ook voldoende ruimte voor ontspanning. Vrijwilligers en cliënten werden overal getrakteerd op een lekker hapje en drankje. Bij de ene locatie werden verse pannenkoeken gebakken en bij een ander verzorgden de medewerkers een uitgebreide high tea.

Blinkende wielen

In het voorjaar gaan de cliënten vaker naar buiten. Dat kan natuurlijk niet met een onverzorgde rolstoel of rollator. Daarom is een groep leerlingen van het ROC Mondriaan aan de slag gegaan om samen met cliënten, rolstoelen en rollators schoon te maken. Zo kunnen de cliënten straks met blinkende wielen de straat op.

Vrijwilligers

WZH kan niet zonder vrijwilligers! Mede dankzij hen kunnen cliënten nog beter ondersteund worden in hun wensen en behoeften. Heeft u interesse in vrijwilligerswerk bij WZH? Kijk op www.wzh.nl/vrijwilligers voor meer informatie.

Over NLdoet

Het Oranje Fonds organiseerde op 9 en 10 maart 2018, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.