print deze pagina

Mondriaan kleuren

15 jun 2017

De raampartij van Ontmoetingcentrum van WZH Hoge Veld aan de Laan van Wateringse Veld kleurt rood, geel en blauw; de bekende Mondriaan kleuren, in het kader van 100-jaar ‘De Stijl’.

Studenten van ROC Mondriaan trokken er samen met peuters van kinderdagverblijf 2 Samen, wijkbewoners en bewoners van WZH Hoge Veld een gezellige middag voor uit.

In 2017 is het 100 jaar geleden dat de kunstbeweging De Stijl werd opgericht.  Daarom wordt Den Haag langzaam één groot Mondriaanschilderij door middel van ‘citydressing’.  Overal in het Haagse stadsbeeld steken de Mondriaan-gevelcomposities de kop op. Ook het Ontmoetingscentrum WZH Hoge Veld greep de gelegenheid aan om de boel op te fleuren.

Mondriaan eierkoeken

Bij WZH Hoge Veld werd eerst getest op eierkoeken, want hoe zat het ook alweer met de composities van Mondriaan? “Help je me even?”, vraagt een bewoonster van WZH Hoge Veld aan een jongetje met een mooie kuif. Behendig strooit hij de blauwe muisjes met een lepeltje op de eierkoek van zijn buurvrouw.

Gekleurde folie

De jongeren kijken intussen alvast hoe ze de gekleurde folie op de ramen kunnen plakken. Even later kom iedereen helpen. Samen met de peuters en de bewoners van het woonzorgcentrum wordt de folie geplakt. Hier en daar nog wat schreef, maar ‘dat komt wel goed’ stelt een student een van de kinderen gerust.   

Liedjes zingen

“Zullen de we een liedje zingen?”, is het voorstel van de bewoonster aan de groep kinderen. De kinderen en de bewoners van WZH zingen vaker samen liedjes. “Helicopter, helicopter,…”, zetten ze samen na kort overleg in uit volle borst.

Ontmoetingscentrum WZH Hoge Veld

Mocht u binnenkort langs WZH Hoge Veld aan de Laan van Wateringse Veld komen dan weet u waarom de raampartij er zo vrolijk uitziet. En als u er toch bent, stapt u dan gerust binnen voor een gezellig kopje koffie. Wij ontvangen u graag.

U vindt het WZH Hoge Veld aan de Laan van Wateringse Veld 222 in Den Haag. Wilt u meer informatie? Bekijk onze website www.wzh.nl/hogeveld.