print deze pagina

Medewerkers en vrijwilligers in het zonnetje

15 jun 2017

Bij WZH Sammersbrug werden de medewerkers en vrijwilligers in het zonnetje gezet tijdens een feest.

‘Waarom werk je hier? Waarom doe je wat je doet’, vraagt cabaretier Arie Berkhof aan iemand uit het publiek van vrijwilligers en medewerkers van WZH Sammersbrug. Het gezicht van de vrouw, bloeit open. ’’Om een lach op het gezicht van de bewoners te krijgen als je leuke dingen met ze doet….zoals bloemschikken, met al die mooie kleuren en geuren. Daar worden mensen vrolijk van.’’

Bij WZH Sammersbrug worden de medewerkers en vrijwilligers van het woonzorgcentrum, van WZH dat dit jaar officieel 12,5 jaar bestaat, deze donderdagmiddag in het zonnetje gezet. Dit gebeurt tijdens een feest dat begint met een cabaretvoorstelling van het duo Mensbeeld. De voorstelling gaat over wat er nu écht belangrijk is in de ouderenzorg, allerlei strikte regels en protocollen of het zo liefdevol mogelijk omgaan met bewoners.

De zaal lacht, klapt en zingt enthousiast mee en blaast op fluitjes – als daar om gevraagd wordt – en na afloop wordt het publiek op het zonnige dakterras gefêteerd op een barbecue.  

’’Het afgelopen anderhalf jaar hebben we keihard gewerkt met zijn allen om de zorg nog beter te maken,’’ vertelt locatiemanager Herman Koelmans aan zijn mensen, over de reden van het feest.

Om niet zonder trots te vervolgen dat dit zich de afgelopen tijd op verschillende manieren positief heeft uitbetaald. De IGZ heeft haar vertrouwen in de goede zorg van WZH Sammersbrug uitgesproken en ook haalde het woonzorgcentrum voor ouderen met dementie of lichamelijke aandoeningen het gouden Prezo-keurmerk.

’’We hebben de vrijwilligersprijs van de gemeente Rijswijk gewonnen en naar aanleiding daarvan zijn hier ook twee Rijswijkse wethouders geweest om te komen kijken hoe we het hier aanpakken…dat was hartstikke leuk,’’ vertelt Herman Koelmans. ’’En pas geleden nog hebben we de top drie gehaald van de meest belevingsgerichte zorginstellingen van Nederland. Allemaal zaken om enorm trots op te zijn.’’

Zijn woorden komen goed over bij de medewerkers en vrijwilligers. Cabaretier Arie Berkhof doet een dansje met medewerkster  ’’Ik help hier al een jaar of vier, altijd op de maandag met creatieve activiteiten,’’ vertelt Mabel Valkenburgh, die door cabaretier Arie Berkhof wordt uitgenodigd om een dansje te doen.

Mabel straalt van oor tot oor. ’’Ik vind het heel leuk om hier elke week met de bewoners te schilderen of iets anders creatiefs te doen. De mensen zijn blij met je en de medewerkers ook. Leuk dat er nu een feest voor ons is. Fijn om gewaardeerd te worden, al voel ik dat elke keer dat ik hier kom.’’