print deze pagina

Lex Schoenmaker opent de WZH Beweegweek

23 jun 2014

Lex Schoenmaker, oud-trainer en profvoetballer bij ADO Den Haag, heeft op maandag 23 juni de aftrap gegeven van de Beweegweek van woonzorgcentra Haaglanden.

Dat deed hij door een voorzet te geven aan de heer Oude Nyhuis, bewoner van WZH Waterhof, die daarop een goal scoorde. “Ik word zelf een dagje ouder, maar mijn levensmotto is Rust Roest. Zelf blijf ik zo actief mogelijk leven, beweging is namelijk het smeermiddel voor alle lichamelijke en mentale radartjes”, aldus Lex Schoenmaker.

“Bewegen is van alledag!” Onder deze slogan is de WZH Beweegweek van start gegaan, die tot doel heeft om het dagelijks bewegen van de veelal oudere cliënten te stimuleren. WZH biedt deze week extra activiteiten die aansluiten bij wat een cliënt boeit, hem of haar in beweging brengt en wat er binnen zijn of haar mogelijkheden ligt.

Albert Verbooij, manager WZH Behandeldienst: “Bewegen is leuk en levert een positieve bijdrage aan de gezondheid en de zelfredzaamheid van ouderen. Het is onomstotelijk bewezen dat bewegen essentieel is om je goed te voelen, om soepel te blijven en om je weerstand te vergroten. Elke extra lichaamsbeweging helpt, ongeacht de intensiteit, duur of de frequentie. Bijvoorbeeld het zelf halen van een kopje koffie draagt al bij aan het langer behouden van de loopfunctie.”

WZH Beweegweek van 23 t/m 27 juni 2014

Om gezamenlijk in beweging te komen organiseert WZH in de week van 23 t/m 27 juni de WZH Beweegweek met diverse beweegactiviteiten voor cliënten, vrijwilligers en mantelzorgers. De beweegweek heeft als doel om niet alleen de cliënten meer in beweging te krijgen, maar ook om ze bewust te maken van het belang van bewegen.

Het programma in de WZH Beweegweek bestaat onder andere uit een Walking Football clinic en toernooi. Walking Football is wandelend voetballen voor ouderen op een klein veld met een team bestaande uit zes spelers. Het ADO Den Haag Old Stars team heeft eerder een demonstratiewedstrijd gegeven, en nu mogen cliënten zelf het veld op.

Verder geeft Dance for Health dansworkshops, zijn er Zumba Gold lessen en kan men een vitaliteitscheck doen in de woonzorgcentra. Ook lopen 60 medewerkers en cliënten de WZH Wandelestafette en doen daarmee alle WZH woonzorgcentra in Den Haag, Leidschendam-Voorburg en Zoetermeer aan.