print deze pagina

"Hoe meer zielen..."

10 mei 2018

Je studie en werk combineren met vrijwilligerswerk is goed te doen, volgens Armand Biharie (26). Hij heeft als vrijwilliger in de wijk Transvaal een hechte band met zijn 'Nani', mw. Bhondoe.

Armand Biharie werkt, studeert en is al 5 jaar vrijwilliger bij WZH. Sinds een jaar is hij vrijwilliger in de wijk en heeft één cliënt.

Wekelijks belt Armand mevrouw Bhondoe op om te bespreken waarmee hij haar kan helpen. “Misschien zijn er boodschappen die ontbreken of zijn er andere dingen te doen in huis die niet door de reguliere thuiszorg worden gedaan,” vertelt Armand enthousiast. “Dat bespreek ik van tevoren met haar, zodat ik op de afgesproken dagen langs kan komen.“

 

 

"Goed te doen in combinatie met mijn studie."

Wekelijks bezoek
Vervolgens bezoekt Armand mevrouw Bhondoe één keer in de week. “Dat heb ik afgesproken met mijn coördinator. Mocht het nodig zijn dan ga ik vaker, twee a drie keer. Maar één keer is goed te doen in combinatie met werk en mijn studie.”

Lees het hele verhaal van Armand

Waardering
De hulp van Armand wordt erg gewaardeerd. “Ik zie dat ze er heel blij van wordt en ook heel tevreden is met mijn hulp,” vertelt hij. “Dat drukt ze ook uit naar mij toe.” Mevrouw Bhondoe bevestigt dit: “Als hij mij komt helpen ben ik altijd blij. Ik heb kinderen, maar die kinderen wonen ver weg en eentje is soms bij mij. Maar straks gaat die naar een eigen huis en dan heb ik niemand in de buurt.”De kleine dingen
Mevrouw vraagt bij specifieke klusjes de hulp van Armand. Niet voor het wassen van kleding of strijken, geeft ze aan. “Alleen de kleine dingen die ik nodig heb, die vraag ik hem.”

Hechte band
De band tussen mevrouw Bhondoe en Armand is inmiddels erg hecht. Armand noemt mevrouw Bhondhoe altijd ‘Nani’. “Nani is moeders’ mama,” zegt mevrouw Bhondoe. Armand valt haar bij: “Ja moeders’ moeder, ‘oma’ eigenlijk dus.”   

“Hoe meer zielen hoe meer vreugd” 

Hoe meer zielen
Wanneer je vrijwilliger bent bij WZH dan krijg je goede begeleiding, scholing en een onkostenvergoeding. Maar daar doet Armand het niet voor, de waardering van mevrouw Bhondoe is voor hem het belangrijkst. Hij roept iedereen op om vrijwilliger in de thuiszorg te worden. “Nederland vergrijst, dus eigenlijk zou je kunnen zeggen ‘Hoe meer zielen hoe meer vreugd’,” zegt hij lachend.

Vrijblijvend gesprek
Ook interesse om vrijwilliger te worden bij WZH voor ouderen met dementie of lichamelijke problemen die nog thuis wonen? Of het nu voor een aantal uur per week of per maand is, alle hulp is van harte welkom! Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek met Sonja Moelchand via smoelchand@wzh.nl of 070 756 2900.