print deze pagina

Hartenwens in vervulling

9 jul 2018

Dhr. Korrubel had een lang gekoesterde wens: motorrijden in een zijspan. De medewerkers van WZH De Strijp zorgden ervoor dat zijn wens in vervulling ging.

Dhr. Korrubel, bewoner van WZH De Strijp, heeft een passie voor motoren. Jarenlang had hij er zelf één, mèt zijspan. Samen met zijn vrouw maakte hij de mooiste ritten. Door niet aangeboren hersenletsel (NAH) is hij niet meer in staat om zelf motor te rijden. Hij vertelt er wel nog vol passie over, vooral over het nog eens mee willen rijden in een zijspan.

Glunderen

Het zorgteam van dhr. Korrubel wilde deze wens graag waarmaken en stelde alles in het werk om iemand te vinden met een oude motor uit oorlogstijd, mèt zijspan. Op 19 juni stond de motor om 11.00 uur voor de deur van WZH De Strijp, klaar om dhr. Korrubel mee te nemen. Via een tillift werd meneer in de zijspan geholpen. Als een prins op het witte paard zat hij in de lichtblauwe zijspan te glunderen.

Nog een keer

Na eerst een paar rondjes op het terrein gereden te hebben om te wennen aan de motor en de snelheid, gaat de motor een stukje verder, het terrein af, en wordt er iets harder gereden. Bij terugkomst vraag de teamleider aan meneer of het al genoeg is geweest, maar hij reageert meteen met “nee, we gaan nog een keer!”

Kippenvel moment

Het is een prachtige ervaring geweest voor dhr. Korrubel, hij heeft er enorm van genoten. Hij vertelt nog steeds over zijn avontuur in de zijspan; in zijn beleving heeft hij met 190 km per uur over de snelweg  gereden. Zijn Woonzorgbegeleider senior zegt afsluitend: “Ik word alwéér blij als ik er zo over vertel. Dit zijn die mooie kippenvel momenten waar we het met elkaar voor doen!”