print deze pagina

Grijs, Groen en Gelukkig

6 dec 2018

Het wordt nóg groener bij WZH De Strijp: de samenwerking met het Instituut Voor Natuureducatie en duurzaamheid (IVN) zal het welzijn van bewoners een groen tintje geven.

Start project

Vandaag ondertekenden WZH De Strijp en IVN de samenwerkingsovereenkomst waarmee het project Grijs, Groen en Gelukkig officieel van start is. De kick off van dit groene project, dat twee jaar zal duren, is op 21 januari 2019. Na afloop van het project zal de locatie de groene activiteiten zelfstandig verder ontwikkelen.

Samenwerking

Het programma Grijs, Groen en Gelukkig is ontwikkeld door IVN om ouderen in zorgcentra met een beperkte toegang tot de natuur een groene oude dag te bezorgen. Door de  samenwerking met IVN worden er activiteiten voor bewoners aangeboden die niet alleen de locatie groener maken, maar ook de handen van bewoners. De vele tuinen bij WZH de Strijp lenen zich bij uitstek voor dit project.

Groene activiteiten

Er kan voor de vergroening van de dagbesteding onder andere gebruik worden gemaakt van een Kruidwagen, Aardbeientoren, Bloementuin, Pluktuin, Moestuin of Zinnenprikkelende Tuin. WZH De Strijp kijkt welke activiteiten passen bij bewoners én welke te realiseren zijn in de tuinen. Medewerker en vrijwilligers krijgen training om ondersteuning te kunnen geven bij de groene activiteiten. Een activiteitenkalender zal seizoensgebonden activiteiten aanbieden en er wordt een tuinkaart ontwikkeld om ook de mantelzorgers/familieleden deel te laten nemen aan de groene activiteiten.

Genieten van de natuur

Simone Legerstee, locatiemanager van WZH De Strijp, is enthousiast over de samenwerking: “We willen onze bewoners graag meer laten genieten van onze grote tuinen. Daar is dit project van IVN ideaal voor. We gaan zowel medewerkers als vrijwilligers en mantelzorgers betrekken bij dit project. Zo leren we samen om beter gebruik te maken van de tuinen, de verschillende geuren en het gevoel van buiten.”

Over IVN
IVN Natuureducatie, ondersteund door de Nationale Postcode Loterij, wil met dit landelijke project ouderen een gelukkige oude dag wil bezorgen door hen de positieve effecten van de natuur en van groen te laten ervaren. Deze intentie sluit goed aan bij de wensen van WZH de Strijp.