print deze pagina

Dag van de Mantelzorg 2017

14 nov 2017

Op 10 november, de Dag van de Mantelzorg, werden mantelzorgers van WZH in het zonnetje gezet. Hieronder volgt een greep uit de activiteiten die binnen WZH zijn gehouden.

Zo konden mantelzorgers genieten van verschillende creatieve workshops, interactieve theatervoorstellingen, een pubquiz, kwam Zora langs en konden bewoners zelf plaatjes draaien in de radio studio. Er is veel gelachen, gedanst en er werd lekker gegeten. Een mantelzorger grapte na afloop: “Is er maar een keer per jaar een Mantelzorgdag?”. 

Workshops en dansen

In WZH Nieuw Berkendael konden mantelzorgers onder meer deelnemen aan diverse workshops. Daarnaast werd er naar muziek geluisterd en gingen de voetjes van de vloer. Ter afsluiting van een geslaagde dag kregen alle aanwezigen een mooie roos met een kaartje en een sleutelhanger, gemaakt door de cliënten van het Dagactiviteitencentrum.

Pubquiz

Mantelzorgers en hun familie/naasten streden, tijdens de Pubquiz, in WZH Prinsenhof om felbegeerde medailles. Nadat de prijzen verdeeld waren barstte het feestje pas echt los en werd er gedanst en gelachen.  

Muziek & theater

Tijdens de Dag van de Mantelzorg speelde in WZH Leilinde/WZH Rustoord de bijzondere muziektheatervoorstelling ‘Dag mama’. Een mooie voorstelling waarbij de bezoekers door middel van de prachtige muziek en levensechte scenes mee werden meegenomen in de belevingswereld van mensen met dementie. Na de pauze volgde een interactieve workshop met rollenspellen en tips. 

Voor de mantelzorgers van WZH Schoorwijck en mantelzorgers uit Leidschendam-Voorburg werd in het ontmoetingscentrum van WZH Schoorwijck de bijzondere voorstelling van Theater Veder opgevoerd. Deze voorstelling zat voor de mantelzorgers vol herkenbare situaties, veelal met een lach soms met een traan.

Buffet

In WZH de Strijp begon de avond met een korte toespraak en dankwoord van de locatiemanager, waarna het buffet werd geopend en de gesprekken los kwamen. Tijdens deze gesprekken is de rol van het woonzorgcentrum rondom het thema mantelzorg en de mantelzorgmomenten besproken. Na het diner konden de mantelzorgers rondkijken bij de belevingstafels, de tovertafel en braintrainers. Ook zorgrobot Zora kwam  nog even kijken en mocht iedereen de CRDL ervaren.