print deze pagina

Alzheimer Café Escamp

10 mei 2019

Door de dementie is het soms niet meer mogelijk om besluiten te nemen, bijvoorbeeld op financieel gebied. Een maatschappelijk werker legt uit hoe u zich hierop kunt voorbereiden.

Uiteraard is er ook ruimte voor het stellen van vragen. Geïnteresseerden, mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn vanaf 19.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Escamp

Alzheimer Café Escamp is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Bereikbaarheid

Deze editie van het Alzheimer Café vindt plaats in WZH Waterhof, Polanenhof 130, Den Haag. Er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Komt u met het openbaarvervoer neem dan bus 23 (halte Cannenburglaan) of tram 16 (halte Hardenbroekstraat).

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn.

Het Alzheimer Café Escamp  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, MOOI Welzijn, Middin en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH)