print deze pagina

Alzheimer Café Escamp

6 dec 2017

De derde woensdag in de maand, het vaste tijdstip voor het Alzheimercafe Escamp, valt in de maand december wel in een heel feestelijke week vlak voor de kerst.

Muziek is voor iedereen van groot belang en zeker voor mensen met dementie. In dit Alzheimercafé komt daarom een gelegenheidskoor om de avond een feestelijk tintje te geven. Ook zijn er diverse professionals aanwezig om vragen aan te stellen. Kom langs en zing gezellig mee!

Mantelzorgers, mensen met dementie en professionals zijn op woensdag 20 december vanaf 19.00 uur van harte welkom in WZH Waterhof, Polanenhof 130, Den Haag. De toegang is gratis.

Alzheimer Café Escamp is een lokaal ontmoetingspunt voor mensen met dementie, familie, naasten, hulpverleners, studenten en andere betrokkenen of geïnteresseerden. Maandelijks geeft een deskundige binnen een bepaald thema uitleg en beantwoordt vragen. Dit alles in een ontspannen sfeer. Verder is er informatie aanwezig over de mogelijkheden voor hulp- en dienstverlening.

Bereikbaarheid

Deze editie van het Alzheimer Café vindt plaats in WZH Waterhof, Polanenhof 130, Den Haag. Er is ruime parkeergelegenheid in de directe omgeving. Komt u met het openbaarvervoer neem dan bus 23 (halte Cannenburglaan) of tram 16 (halte Hardenbroekstraat).

Vragen over het Alzheimer Café? Bel dan met Wijkservicepunt WZH Waterhof, tel. 070-7561500.

Over dementie

Nederland telt zo’n 260.000 mensen die lijden aan dementie, waarbij de ziekte van Alzheimer de meest bekende vorm is. Het is een aandoening die niet alleen de dementerende, maar ook diens omgeving diep treft. Goede informatie over de ziekte en hulpmogelijkheden, lotgenotencontact en het uitwisselen van ervaringen kunnen tot grote steun zijn. 

Het Alzheimer Café Escamp  is een samenwerkingsproject van Alzheimer Nederland – regioafdeling Haaglanden, Florence, Stichting MOOI, Middin, Saffier de Residentie en WoonZorgcentra Haaglanden (WZH).